Dobrodelna akcija ZADIHAJMO SKUPAJ - Zvezde jutriš
vodoravna delilna črta
20.11.2002

V sklopu dobrodelne akcije ZADIHAJMO SKUPAJ bo v sredo, 20. novembra 2002, ob 19.30 v Kazinski dvorani Slovenskega narodnega gledališča v Mariboru koncert mednarodno uveljavljenih, nadarjenih mladih glasbenikov.

V prvem delu koncerta se bosta predstavila violončelista Karmen Pečar in Luka Šulić, študenta zagrebške Glasbene akademije (GA) iz razreda priznanega čelista in profesorja Valterja Dešpalja, izvedla bosta dve ciklični skladbi za dve violončeli in vsak po eno skladbo za violončelo solo. V drugem delu programa nam bosta zapela sopranistka Sabina Cvilak in tenorist Matjaž Stopinšek, oba študenta podiplomskega študija na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu. Njuna profesorica solopetja je Annemarie Zeller, pri klavirju pa bo korepetitor in dirigent Georg Pammer. Izvedla bosta duete in arije iz oper A. Lortzinga, A. Dvořaka, P. Čajkovskega in G. Bizeta, operet F. Leharja, R. Stolza ter muzikala L. Bernsteina.
Vsi štirje nastopajoči so glasbeno izobraževanje začeli na mariborski Srednji glasbeni in baletni šoli, kjer oba violončelista hkrati s študijem na zagrebški GA obiskujeta še Umetniško gimnazijo. Njihovi uspešni nastopi na koncertih in tekmovanjih napovedujejo, da bodo v bližnji prihodnosti prave zvezde mednarodne kulturne scene. Organizatorja dobrodelnega koncerta sta Društvo za prezgodaj rojene otroke in Kulturno društvo MARAN-ATHA Maribor.


vodoravna delilna črta