Obvestilo - Odbor za podelitev Glazerjevih nagrad je Glazerjevo nagrado za življenjsko delo za leto 2021 podelil baletnemu solistu in koreografu Ediju Dežman.
vodoravna delilna črta

 

 

Glazerjeve nagrade, poimenovane po slovenskem pesniku Janku Glazerju, ki je večino svojega ustvarjalnega življenja preživel v Mariboru, so priznanja Mestne občine Maribor za življenjsko delo ali za posamične vrhunske dosežke na področju kulture. Vsako leto se lahko podelijo Glazerjeva nagrada za življenjsko delo ter največ tri Glazerjeve listine za pomembne dosežke v krajšem časovnem obdobju ali za večletno delo pri posredovanju kulturnih vrednot in spodbujanju kulturnega življenja v Mestni občini Maribor.

 

 

Člani Odbora za podelitev Glazerjevih nagrad v zasedbi red. prof. dr. Miran Štuhec (predsednik Odbora), dr. Karmen Teržan Kopecky (podpredsednica Odbora), mag. Klemen Brvar, Mateja Emeršič Dover, Irena Gajser, mag. Branislav Rajić, Janez Ujčič, Jelka Vrečko in Jure Žnidaršič so izbrali in razglasili Glazerjeve nagrajence v letu 2021.

 

 

Glazerjevo listino prejmejo Daniela Kocmut, za literarno-prevajalske dosežke zadnjih dveh let, Metka Kavčič, za umetniške dosežke zadnjih dveh let na področju likovnih umetnosti in Martin Sušnik, za umetniške dosežke na področju glasbenih umetnosti. Glazerjevo nagrado za življenjsko delo na področju baletne umetnosti prejme baletni solist in koreograf Edi Dežman.

 

 


vodoravna delilna črta