Župan MO Maribor otvoril nova igrala v VIRC Poreč
vodoravna delilna črta

Mestna občina Maribor in Zveza prijateljev mladine Maribor otrokom Maribora podarili nova igrala ob 30-letnici delovanja VIRC Poreč.

 

 

 

 

 

 

V petek je župan MO Maribor dr. Andrej Fištravec v Vzgojno izobraževalno rekreacijskem centru VIRC v Poreču, ki je v lasti ZPM Maribor, ob prisotnosti vodstva Zveze prijateljev mladine Maribor in župana Poreča mag. Lorisa Peršurića ter z več kot 300 otroki otvoril nova igrala v VIRC-u.

 

 

 

V VIRC Poreč preko poletja preživi okrog 1600 otrok na letovanju. S tistimi, ki v tem objektu Zveze prijateljev mladine Maribor preživljajo šolo v naravi in razne projektne dneve, se ta številka povzpne na več kot 3000 otrok letno iz širše mariborske regije. 

 

 

 

 

 

 

VIRC Poreč je bil zgrajen leta 1988, s samoprispevkom občanov občine Maribor. V teh 30 letih je tam bivalo okrog 100.000 otrok in spremljevalcev.

 

 

 

 

 

 

Ob kratki svečanosti, ki so jo zaznamovali otroci, ki trenutno letujejo v Poreču, so v prijateljskem in sproščenem vzdušju potekali pogovori med županom MO Maribor, županom Poreča in predstavniki Zveze prijateljev mladine Maribor o sodelovanju in načrtih v prihodnje, župana pa sta srečanje izkoristila tudi za medsebojne pogovore o sodelovanju med občinama v prihodnje.

 

 

                    

 

 

 

 

 


vodoravna delilna črta