Župan sprejel udeležence zimskih olimpijskih iger
vodoravna delilna črta

Včeraj je v Mestni hiši Rotovž potekal uradni sprejem mariborskih olimpijcev, ki so se udeležili zimskih olimpijskih iger v Pjončangu 2018.

 

Sprejema v Mestni hiši Rotovž so se udeležili hokejisti Jan Muršak, Mitja Robar, Miha Verlič in Matija Pintarič in smučar prostega sloga, Filip Flisar. Ostali so se opravičili zaradi drugih obveznosti. Zbrane olimpijce sta nagovorila župan dr. Andrej Fištravec in podpredsednik Športne zveze Maribor Iztok Kvas.

 

Župan jim je čestital za uspešne nastope. V nagovoru je povedal: »Mariborski olimpijci ste športni fenomen! Fenomen je izraz za poimenovanje človeka, ki je nenavaden in izredno sposoben. Verjamem, da je okolje prispevalo del uspeha. Zagotovo pa gre največja zasluga vam drage športnice in športniki. Prav VI imate ob odličnih rezultatih zavidljive osebnostne lastnosti, ste marljivi, delovni, poslušni, zagnani, trdoživi, prilagodljivi in še bi lahko našteval. Vse te lastnosti, ki ste se jih naučili oziroma ste si jih z marljivim delom in odrekanjem priučili, vas naredijo fenomenalne - nenavadne in izredno sposobne! Z uspešnimi športnimi nastopi v tujini predstavljate mesto Maribor tudi navzven. V Mariboru smo se zmeraj lahko pohvalili z uspešnimi športi, športniki in športno infrastrukturo, zato tukaj domujejo tako zimski kot poletni športi. Naziva EVROPSKO MESTO ŠPORTA, ki ga ponosno nosimo v letošnjem letu, ne bi pridobili brez vas, dragi športniki, zato je to zahvala za vaše preteklo delo in spodbuda mestu za podporo športu tudi v prihodnje. Mesto je zmeraj bilo in verjamem, da bo tudi v prihodnje ostalo mesto uspešnih športnikov, ki so pustili pečat v svetu in umestili tako mesto Maribor kot tudi Slovenijo na zemljevid športnih velesil. Športniki, ki sedite danes tukaj v dvorani, ste vzgled vsem nam Mariborčanom. Vaši uspehi so potrditev in naloga mestu, da na lokalni ravni spodbujamo razvoj športnih panog in nadaljujemo z obnovo športne infrastrukture.«

 


vodoravna delilna črta