Napoved dogodka - World Challenge day - Izziv v najštevilčnejšem gibanju
vodoravna delilna črta

WORLD CHALLENGE DAY – SVETOVNI IZZIV V NAJŠTEVILČNEJŠEM GIBANJU MARIBORČANOV

 

 

Maribor, ki se letos ponaša z nazivom Evropsko mesto športa 2018 (EMŠ 2018),  bo v organizaciji Športne zveze Maribor, Olimpijskega komiteja Slovenije, organizacije TAFISA in Mestne občine Maribor, sodeloval v izzivu »World Challenge Day«. Navodila so preprosta. Spodbuditi čim več občanov, da bi bili na izbran dan fizično aktivni vsaj 15 minut. V Mariboru se bomo gibali 30. maja!

 

 

(Maribor, 23. maj 2018) Izzivu »World Challenge day Maribor 2018« se Maribor pridružuje kot prvo Slovensko mesto, in sicer 30. maja, med 14. in 20. uro, na igriščih Športnega parka Tabor. Izbran nasprotnik v izzivu z najštevilčnejšim gibanjem je Izrelsko mesto Kfar Saba s približno 100.000 prebivalci. Že v dopoldanskem času bodo potekale tekme 5. evropskega nogometnega prvenstva vinarjev – VinoEuro 2018. Ob 14. uri se bodo začeli razni gibalni izzivi za mlade in starejše, od iger z žogo do merjenja hitrosti udarca, tekmovanja na poligonu mini »Brave Run«, igranja »petelinčka« pa vse do prikazov priprave zdravih jedi in smutijev. Ob 18. uri sledi uradna otvoritev umetne travne površine, ki je v višini 405. 558 EUR (Fundacija za šport je Športnim objektom Maribor za ta namen sofinancirala 67.132 EUR) trenutno največja zaključena investicija v MO Maribor na področju športa. Uradno tekmo bodo zaigrale legende slovenskega nogometa in mariborske znane osebnosti iz športne srenje. Po odigrani tekmi sledi druženje in razglasitev zmagovalcev izziva »World Challenge day«. Da bomo lahko predložili uradna dokazila o številčnosti gibanja vseh generacij, je potrebna predhodna prijava na www.gibajmaribor.si (ali na dan dogodka).

 

 

Tomaž Barada, predsednik športne zveze Maribor, je na današnji predstavitvi dogodka izpostavil, »da bo zveza v bodoče še več pozornosti posvečala promociji športa in gibanja med rekreativci. V ta namen je nastala iniciativa Gibaj Maribor, ki bo pod tem sloganom združevala rekreativno športno dogajanje v mestu. Vso rekreativno in množično športno dogajanje bo tako združeno na spletni strani www.gibajmaribor.si

 

 

Župan MO Maribor dr. Andrej Fištravec je poudaril, »da s projektom sledimo ciljem kot Evropsko mesto športa in sicer, želimo povečati število aktivnih prebivalcev mesta in uporabo javne športne infrastrukture. Veseli ga, da bo več kot 500 športnikov, ki dnevno trenirajo v Športnem parku Tabor, odslej v uporabo dobilo novo umetno travno površino.«

 

 

 

Maribor – Evropsko mesto športa z uradno spletno stranjo - www.mariborsport.si

 

Spletna stran mariborsport.si je stran, ki obiskovalcem mesta, občanom in aktivnim športnikom prinaša informacije o aktualnih športnih dogodkih, športni infrastrukturi, tradiciji športa v mestu in športno - turistični ponudbi. Ponuja več informacij o nazivu Evropsko mesto športa in dostop do logotipov za uporabo blagovne znamke za vse organizatorje športni dogodkov.

 

 

Spletna stran je dokončana v Slovenskem jeziku, v tem tednu bo urejen prevod v angleški jezik. Sama spletna stran in blagovna znamka Maribor – Evropsko mesto športa 2018 sta narejena dolgoročno kot Maribor – Evropska športna destinacija in bosta služila za promocijo športa in športnih dogodkov v mestu še v naslednjih letih (tudi logotip je oblikovan tako, da bo v letu po nazivu preoblikovan v destinacijski logotip, ki bo služil za promocijo Maribora kot športne destinacije (ang. »Maribor – European sports destination«).

 


vodoravna delilna črta
Priloge
sponka
vodoravna delilna črta
vodoravna delilna črta
iokna datoteke pdf  Plakat
vodoravna delilna črta