Svetovni dan Zemlje 2018
vodoravna delilna črta

Ob Svetovnem dnevu Zemlje se moramo še posebej zavedati pomena zdravega okolja in bivanja ter upoštevati omejitve naravnega okolja. Letošnje aktivnosti so namenjene problematiki onesnaževanja s plastiko in potrebnim ukrepom za spreminjanje navad ljudi v povezavi z uporabo plastike. Te ukrepe smo povezali s trajnostnimi ukrepi za spreminjanje potovalnih navad in so združeni v projekt "Skupaj spreminjamo prometne navade". Projekt je sofinanciran s strani Ministrstva za okolje in prostor.

 

 

 

 

V petek, 20. 4. 2018, se bodo na Trgu Leona Štuklja in na Trgu generala Maistra izvajale različne aktivnosti od promocijskih, demonstracijskih in športnih aktivnosti do ustvarjalnih delavnic, delavnic za osveščanje, eksperimentalnih delavnic in delavnic za ponovno uporabo. Izvajale se bodo animacijske predstave, tekmovanja v spretnostnem kolesarjenju in preureditve parkirnih prostorov v dnevno sobo oziroma prostor za druženje in različne aktivnosti na prostem.

 

 

 

 

V aktivnosti so vključene predvsem nevladne organizacijo kot so Zveza prijateljev mladine Maribor, Slovenska zveza za javno zdravje, okolje in tobačno kontrolo, Mariborska kolesarska mreža, Društvo študentov naravoslovja in Evropski kulturni in tehnološki center Maribor. Sodeluje tudi Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, aktivnosti pa koordinira in povezuje Medobčinski urad za varstvo okolja in ohranjanje narave.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontakti za več informacij:

 

 

-       Medobčinski urad za varstvo okolja in ohranjanje narave:

 

 

02 22 01 445 in info.okolje@maribor.si

 

 

 

 

 

Program je v prilogi.

 

 

 


vodoravna delilna črta
Priloge
sponka
vodoravna delilna črta
vodoravna delilna črta
ikona datoteke word  Program ob Svetovnem dnevu Zemlje 2018
vodoravna delilna črta