Dogajanje ob aktivnostih projekta 'Split v Mariboru'
vodoravna delilna črta

V terminu od 5. 4. 2018 do 8. 4. 2018 je v Mariboru potekal 'Split v Mariboru', dogodek, ki je povezal dve mesti, z zgodbami iz povezane preteklosti in sedanjosti- mesto Maribor in Split.

Dogajanje se je začelo že v četrtek s predavanjem o mestu Split in nadaljevalo dan kasneje s predavanjem o Vidu Morpurgu v mariborski Sinagogi.

 

Delegacija iz Splita na čelu s podžupanjo mesta Split gospo Jeleno Hrgović je bila v petek 6.4. 2018 na sprejemu na Mestni občini Maribor ter na Zavodu za turizem Maribor- Pohorje. V soboto 7. 4. 2018 se je delegacija udeležila etno- glasbeno- plesne predstavitve Splita na Trgu svobode. 

 

Velik dogodek v sklopu projekta Split v Mariboru se je zgodil v soboto s koncertom znanega splitskega pevca Gibonnija in predskupine, klape Šušur in se zaključil z njegovim intervjujem naslednji dan v Vinagovi kleti na Trgu svobode.

 

Delegacija je bila v nedeljo, 8. 4. 2018, deležna še sprejema iz strani častnega konzula prof. dr. Šimeta Ivanjka, ki je delegaciji pripravil sprejem na Konzulatu Republike Hrvaške v Mariboru.

 

 


vodoravna delilna črta