Sprejem za udeležence svetovnega prvenstva v hokeju
vodoravna delilna črta

Svetovno prvenstvo v hokeju na ledu za ženske, ki je v teh dneh potekalo v Mariboru, spremljajo tudi različni družabni in protokolarni dogodki. Tako je župan Mestne občine Maribor dr. Andrej Fištravec v četrtek, 5. aprila, v Hiši stare trte pripravil sprejem za vodstvo svetovnega prvenstva in vodstva vseh sodelujočih hokejskih reprezentanc.
 
Ob tej priložnosti je članica sveta Mednarodne hokejske zveze (International Ice Hockey Federation – IIHF) Marta Zawadzka županu dr. Andreju Fištravcu v zahvalo predala spominsko plaketo IIHF. Župan Mestne občine Maribor pa je hokejskim gostom iz tujine izročil kopije listine iz leta 1254, v kateri je prvič pisno omenjen Maribor. Tako so lahko udeleženci svetovnega prvenstva med obiskom Hiše stare trte na Lentu spoznali tudi del bogate zgodovine našega mesta. Slednje se v letu 2018 ponaša z nazivom Evropsko mesto športa.
 
Na svetovnem prvenstvu v hokeju na ledu za ženske (divizija II, skupina A), ki ga organizira Hokejsko drsalni klub Maribor, nastopajo reprezentance Slovenije, Nizozemske, Velike Britanije, Severne Koreje, Avstralije in Mehike. Prvenstvo, ki ga na tribunah Ledne dvorane Maribor že vse dni v živo spremljajo tudi mnogi navijači tujih reprezentanc, se danes zaključuje.

 

 


vodoravna delilna črta