V Mariboru kmalu dva mednarodna hokejska dogodka
vodoravna delilna črta

Maribor, 15. 3. 2018 – Maribor bo konec marca in v začetku aprila gostil svetovno prvenstvo v hokeju na ledu za ženske. Na njem bo slovenska članska izbrana vrsta merila moči z reprezentancami Nizozemske, Velike Britanije, Severne Koreje, Avstralije in Mehike. Kot nekakšen uvod v prvenstvo pa se bo pred tem odvil še mednarodni hokejski turnir za otroke stare do 10 let Maribor cup.
Na svetovnem prvenstvu v hokeju za ženske (divizija II, skupina A), ki bo v Ledni dvorani Maribor potekalo med 31. marcem in 6. aprilom letos, bodo omenjene reprezentance odigrale skupno 15 tekem. Zanje ljubitelji hokeja ne bodo potrebovali vstopnic, zato jih vabimo, da si tekme v dvorani ogledajo v čim večjem številu in podprejo domače Risinje. Prvouvrščena ženska reprezentanca bo na koncu napredovala v višji razred tekmovanja.
Doslej je Ledna dvorana Maribor že mnogokrat gostila slovenske reprezentance vseh starostnih kategorij na pripravah in prijateljskih tekmah. Prav tako smo v njej organizirali že več svetovnih prvenstev za ženske in mladince do 18. leta starosti. Pri tem smo pridobili precej izkušenj in veseli nas, da sta Mednarodna hokejska zveza in Hokejska zveza Slovenije izvedbo svetovnega prvenstva za ženske ponovno zaupali Hokejsko drsalnemu klubu Maribor. Prizadevali si bomo, da tudi tokratno prvenstvo, ki se ga bo udeležilo skupno okrog 190 tekmovalk in njihovih spremljevalcev, izpeljemo na visoki ravni.
Tik pred začetkom svetovnega prvenstva se bo v Ledni dvorani 24. in 25. marca odvil še mednarodni hokejski turnir Maribor cup, na katerem bo sodelovalo 24 hokejskih ekip starostnih kategorij do 8 let in do 10 let iz Avstrije, Češke, Hrvaške, Madžarske, Srbije in Slovenije. V času turnirja za malčke, na katerem pričakujemo preko 360 mladih tekmovalcev in okrog 600 spremljevalcev, bomo pred dvorano postavili tudi manjši zabaviščni park za otroke.
Od obeh omenjenih mednarodnih hokejskih dogodkov si lahko Maribor, ki letos nosi naziv Evropsko mesto športa, ob športnem vidiku obeta še različne druge pozitivne učinke. Med njimi velja izpostaviti nastanitve udeležencev in njihovih spremljevalcev v tukajšnjih hotelih ter prepoznavnost mesta in njegove ponudbe.


vodoravna delilna črta