Župan na obisku v Mariborskem Vodovodu in pri ekipi Nujne medicinske pomoči
vodoravna delilna črta

Župan MO Maribor dr. Andrej Fištravec je obiskal Mariborski Vodovod, ki razpolaga z omrežjem enakim dvema dolžinama reke Drave in ekipo Nujne medicinske pomoči, ki 24 ur na dan skrbi za najnujnejšo zdravstveno pomoč. 
 
Delavci Mariborskega Vodovoda so pred začetkom delovnega dne na zboru delavcev pričakali in pozdravili mariborskega župana. Podjetje s 117-letno tradicijo, ustanovljeni so bili prvega januarja 1901, ima zdaj 162 zaposlenih, ki skrbijo za našo pitno vodo. Podjetje je v lanskem letu počrpalo 13.7 milijonov kubikov vode in zamenjalo 11.000 vodomerov z daljinskimi, tako zdaj 90 % od več kot 48.000 vodomerov deluje na daljinsko upravljanje. V svojem sistemu imajo tudi 49 vodnjakov in v šestnajstih občinah 7.530 hidrantov. Največja dragocenost je Vrbanski plato, ki je največje črpališče v Sloveniji in pomemben vodni vir. Na pomen pitne vode, ki je tudi v svetovnem merilu vedno bolj pomembno vprašanje, Mariborski Vodovod skupaj s partnerji opozarja vsako leto ob mednarodnemu dnevu voda in tako bo tudi v letošnjem letu.
 
V teh dneh pa je župan MO Maribor dr. Andrej Fištravec obiskal tudi ekipo Nujne medicinske pomoči, ki 24 ur na dan oskrbuje tiste, ki potrebujejo najnujnejšo zdravstveno pomoč. Ekipo sestavlja 38 diplomiranih medicinskih sester in zdravstvenikov, 44 zdravstvenih tehnikov, 14 zdravnikov specialistov urgentne medicine, 3 zdravniki specializanti urgentne medicine in 4 vozniki reševalci. Župana je sprejela vsa dnevna ekipa Nujne medicinske pomoči in ob tem dejala, da je za njimi naporna noč, vendar jim dobro delo, ki ga opravijo, pomeni več. Predstojnik OE dr. Štefan Mally in glavni zdravstvenik OE Aleksander Jus sta poudarila, da v zadnjih nekaj letih izjemno narašča obisk dežurne ambulante in da jim to prinaša dodatne izzive, s katerimi se v dežurni ambulanti vsakodnevno soočajo.  Župan se jim je za njihovo predano delo zahvalil in jim zaželel mirno izmeno.
 


vodoravna delilna črta