Poziv poslancem k zavrnitvi sprejema predloga sprememb in dopolnitev Energetskega zakona v celoti
vodoravna delilna črta

Danes so se na Mestni občini Maribor sestali podpisniki liste prisotnosti (v prilogi), med katerimi sta bila poslanca Državnega zbora Uroš Prikl (DESUS), dr. Franc Trček (ZL), župani osmih občin ob Dravi in direktor Dravskih elektrarn Maribor Andrej Tumpej.
 
Vsak zakonski predlog mora ob vložitvi v Državni zbor jasno navesti javnofinančne učinke; tako za državni proračun kot za lokalne skupnosti. V predlogu, ki je bil poslan v Državni zbor je navedeno, da nima finančnega učinka na sredstva lokalnih skupnosti, kar se je izkazalo z amandmajem, ki ga je vložil poslanec SMC Ivan Prelog, za neresničnega. Obrazložitev amandmaja je v nasprotju z njegovo vsebino.
Sedanji predlog sprememb s spornim amandmajem jemlje vsem prebivalcem obrečnih občin, ki imajo hidroelektrarne, več kot 12 milijonov evrov. To pomeni 12 milijonov evrov manj za šolstvo, komunalo, socialo, kulturo in vse drugo, kar občine moramo zagotavljati prebivalcem. Izguba za Maribor je v tem primeru izpad v višini 400.000 evrov oziroma vrednost prenove telovadnice na Osnovni šoli Tabor 1.  Sredstva iz tega vira so se v preteklih letih ves čas zmanjševala, že brez tega nesmiselnega in škodljivega predloga.


vodoravna delilna črta
Priloge
sponka
vodoravna delilna črta
vodoravna delilna črta
iokna datoteke pdf  Poziv poslancem
vodoravna delilna črta