VABILO: Dan odprtih vrat Mestne občine Maribor
vodoravna delilna črta

VABIMO VAS NA DAN ODPRTIH VRAT MESTNE OBČINE MARIBOR,
 
ki ga organiziramo na pobudo Skupnosti občin Slovenije, v sredo, 14., in četrtek, 15. februarja 2018.
 
Izvedeno bo 2. redno srečanje podjetij socialne ekonomije v Podravju, čajanka pri Piki Nogavički v enoti vrtca Pekre ter ogled zbirnega centra s predavanjem o načinu ravnanja z odpadki v MO Maribor.
 
 Mestna občina Maribor se v sklopu Dneva odprtih vrat v občinah, priključuje akciji ODPRTA VRATA, ki bo v številnih občinah po Sloveniji potekala 15. februarja 2018. Letošnja skupna akcija slovenskih občin in Skupnosti občin Slovenije bo poteka že šestič zapored.
 
S skupno akcijo občin želimo opozoriti na številne dobre in uspešne projekte slovenskih občin ter tako pokazati očiten napredek, ki smo mu priča v letih od reforme lokalne samouprave v lokalnih okoljih, zato vas vabimo, da se nam pridružite.
 
V Mestni občini Maribor bomo odprli vrata že dan prej, v sredo, 14. februarja, ob 15. uri, ko vas vabimo na 2. redno srečanje podjetij socialne ekonomije v Podravju na Gorkega 34 v Mariboru, v prostorih dnevnega centra aktivnosti za starejše Toti DCA Maribor. Kot veste je Maribor v okviru predsedovanja Slovenije skupini EU držav, podpisnic Luksemburške deklaracije, postal Evropska prestolnica socialne ekonomije 2018. Na ta dan bo predstavljen program dela in aktivnosti v letu 2018 (podrobnejši program dogodka v ločenem dokumentu).
 
Dan kasneje, 15. februarja, med 9.30 in 10.30 uro, bo svoja vrata odprla novo zgrajena enota Pekre vrtca Studenci. Vabijo na čajanko pri Piki Nogavički (petje pesmic, ples, poizkušnja različnih zeliščnih čajev …). Njihov pust bo letos posvečen Piki Nogavički in ker je ona pripravljala čajanke, bo govora o zdravju, o pripravi zeliščnih čajev in o zdravem načinu življenja. Zato vas vabimo, da se jim pridružite v vili Čira čara, kjer boste začutili utrip čudovitega novega vrtca.
 
V popoldanskem času, z začetkom ob 16. uri, pa bo za ozaveščanje pri sortiranju odpadkov poskrbelo podjetje Snaga, ki bo izvedlo ogled zbirnega centra, predavanje o načinu ravnanja z odpadki v MO Maribor in predstavitev najnovejše investicije, gradnje tovarne za predelavo mešanih komunalnih odpadkov – Sortirnice (podrobnejši program dogodka v ločenem dokumentu).
Vabimo vas, da skupaj z nami počastite razvoj na lokalni ravni.


vodoravna delilna črta