Izbor športnika Maribora 2017
vodoravna delilna črta

Ponedeljek, 29. januar – Mestna občina Maribor in Športna zveza Maribor sta sinoči (28.1.2018) na gala dogodku Izbor športnika Maribora v Hotelu Habakuk podelili priznanja za najboljše športne dosežke v preteklem letu. Za najboljša športnika sta bila razglašena Ilka Štuhec in Ivan Trajkovič, najboljši moštvi pa sta postali ženski Odbojkarski klub NKBM in moška nogometna ekipa NK Maribor.

 

 

Dogodek se je tokrat po značaju nekoliko razlikoval od preteklih let, ko je bil Izbor športnika Maribora odprt za javnost. V svečanem ambientu Hotela Habakuk so si letos v živo prireditev ogledali povabljeni gostje, pokrovitelji, športniki in športni funkcionarji. Za širšo javnost pa je prenos prireditve potekal v živo prek Facebook in Youtube kanala.

 

 

Poleg nagrad za najboljše športnike posameznike in ekipe sta Športna zveza Maribor in Mestna občina Maribor tudi letos podelila nagrade športnikom invalidom, Cizljeve plakete in priznanja Olimpijskega komiteja Slovenije, ki sta jih mariborskim športnikom podelila predsednik OKS Bogdan Gabrovec in podpredsednik Iztok Čop. Novost na letošnjem Izboru športnika Maribora so bila priznanja za posebne športne dosežke v preteklem letu. S slednjimi so bili nagrajeni kapetan NK Maribor Marcos Tavares, kickbokser Gregor Stačanek in plesalca Anna Mashchyts in Damir Halužan.

 

 

Župan MO Maribor dr. Andrej Fištravec je ob tem dodal: »Podeljene nagrade in številni športni dosežki v nacionalnem, evropskem in svetovnem merilu kažejo na to, da je Maribor upravičeno postal Evropsko mesto športa 2018. Mesto je zmeraj bilo in verjamem, da bo tudi v prihodnje ostalo mesto uspešnih športnikov, ki so pustili pečat v svetu in umestili tako mesto Maribor kot tudi Slovenijo na zemljevid športnih velesil.«

 

 

Vsi nagrajenci po kategorijah:

 

·         Najboljši športnik: 1. Ivan Trajkovič (taekwondo)  2. Boštjan Kline (alpsko smučanje), 3. Filip Flisar

 

·         Najboljša športnica: 1. Ilka Štuhec, 2. Urša Terdin, 3. Katja Fain

 

·         Najboljša moška ekipa: NK Maribor

 

·         Najboljša ženska ekipa: OK NKBM

 

·         Najboljša ekipa v individualnih športih: TK ŽTK

 

·         Trener leta v individualnih športih: Gregor Koštomaj

 

·         Trener leta v ekipnih športih: Darko Milanič

 

·         Posebni dosežki: Marcos Tavares, Gregor Stračanek, Anna Mashchyts in Damir Halužan

 

·         Perspektivni športnik: Enej Marinič

 

·         Perspektivna športnica: Nika Tomšič

 

·         Priznanja OKS: Danica Padežnik (zlati znak), Urša Terdin, Žiga Pečnik, Urška Gazvoda, Enej Marinič, Katja Fain, Anja Gal (srebrni znak), Urša Terdin, Sabina Jančič, Mojca Mahajnc, Domen Kugl, Teja Toplak (bronasti znak)

 

·         Cizljeve plakete: Akademsko planinsko društvo Kozjak Maribor, Vili Vindiš, Marjan Peter Augoštin, Rudolf Majcen

 

·         Športnik leta (invalidi): Marino Kegl

 

·         Športnica leta med (invalidi): Danica Padežnik

 

·         Ekipa leta (invalidi): Ekipa Društva gluhih in naglušnih Podravja Maribor v futsalu (moški)

 

·         Plaketa zaslužni organizaciji (invalidi): OŠ Gustav Šilih Maribor

 

·         Plaketa zaslužnemu posamezniku (invalidi): Ljubomir Miličevič

 


vodoravna delilna črta