Na otvoritvi projekta Maribor - Evropsko mesto športa 2018 več tisoč Mariborčanov - 25.1.2018
vodoravna delilna črta

S prihodom Slovenske bakle v Maribor se je uradno začelo Evropsko mesto športa 2018 (EMŠ 2018), čeprav so aktivnosti tekle že od začetka novega leta, in sicer z odprtjem prenovljenih fitnes naprav v dvorani Tabor, zdaj tečejo dela za umetno travnato površino v športnem centru Tabor. Naslednja dejavnost, ki jo bo Mariborčanom in Mariborčankam podelil EMŠ 2018, je brezplačni zimski dan za osnovnošolske in predšolske otroke, prijavljenih je že 8.000 otrok. Skupaj z javnim podjetjem Marprom bo zagotovljen tudi brezplačen avtobusni prevoz na letališče v Budimpešti Društvu gluhih in naglušnih Podravje Maribor, ki s futsal ekipo potuje v Španijo na Ligo prvakov gluhih v futsalu.

 

 

(Maribor, 25. januar 2018) Prihod Slovenske bakle z uradno otvoritvijo projekta Maribor – Evropsko mesto športa je na Trg Leona Štuklja privabilo več tisočglavo množico. Olimpijsko vzdušje bo zagotovo ostalo v lepem spominu najmlajšim, ki so sodelovali v petih športnih izzivih in za nagrado prejeli olimpijske medalje. Na prireditvi je prav tako potekalo podeljevanje nagrad za najboljše šolske fotografije iz natečaja »Olimpijska razredna fotografija«, najbolj številčno šolo na dogodku in razglasitev treh najbolj športnih mariborskih šol v letu 2017. Nagrado za najboljšo »Olimpijsko razredno fotografijo« so prejele Osnovna šola Tone Čufar, Osnovna šola Borci za severno mejo in Osnovna šola Prežihov Voranc. Najbolj številčne šole na dogodku, ki so prejele brezplačne smučarske vozovnice za dan smučanja na mariborskem Pohorju so bile Osnovna šola Borci za severno mejo, Osnovna šola France Prešeren in Osnovna šola Franc Rozman Stane. Zaslužna priznanja za najboljše športne mariborske šole v letu 2017, ki so dosegle najboljše uvrstitve na občinskih šolskih športnih tekmovanjih, so prejele: Osnovna šola Tabor 1, Osnovna šola Ludvik Pliberšek in Osnovna šola Rada Robiča ter Osnovna Šola Borci za severno mejo, ki sta si delili tretje mesto.

 

 

Na včerajšnjem dogodku so predstavniki futsal ekipe s strani župana MO Maribor dr. Andreja Fištravca in predsednika Evropskih olimpijskih komitejev ter častnega predsednika OKS-ZŠZ dr. Janeza Kocijančiča prejeli simbolični bon za brezplačen prevoz ekipe na letališče v Budimpešto. Z nazivom državnih prvakov so si hkrati zagotovili nastop na Ligi prvakov gluhih v futsalu, ki se bo odvijala konec januarja 2018 v Alcala de Henares v Španiji.

 

 

»Osnovno vodilo izvedbe projekta Maribor – Evropsko mesto športa 2018 je »šport za vse«, pri čemer bomo sledili cilju povečanja števila aktivnih prebivalcev mesta. Ukvarjanje s športom v naši občini nikakor ne sme biti privilegij, ampak dosegljiva aktivnost vsem starostnim skupinam«, je v nagovoru povedal župan MO Maribor dr. Andrej Fištravec. Tako je bilo predstavljeno prvo dejanje projekta Evropsko mesto športa 2018, ko bo MO Maribor skupaj s partnerjema projekta Javnim podjetjem Marprom in Športnimi objekti Maribor osnovnošolskim in predšolskim otrokom zagotovila brezplačen zimski športni dan v prvi polovici leta 2018. Do danes je na zimski športni dan prijavljenih več kot 1.600 predšolskih otrok in več kot 6.400 osnovnošolskih otrok. Projekt bo financiran v višini 34.000 EUR.

 

 

MO Maribor bo s sredstvi, ki so na postavki Evropsko mesto športa, krila strošek prevoza otrok in učiteljev pod Pohorsko vzpenjačo in nazaj za otroke, ki gredo smučat oziroma sankat; do Ledne dvorane Tabor in nazaj za otroke, ki gredo drsat in do kopališča Pristan in nazaj do šole za otroke, ki gredo plavat. Prav tako bo otrokom krila strošek dnevne smučarske karte (smučarji), prevoza z gondolo (sankači) ter vstopnico za drsanje oziroma plavanje.

 

 

Župan je v zaključku dodal, »da bomo na ta način v letu, ko Maribor nosi naziv Evropsko mesto športa, finančno razbremenili starše oziroma šole. Vsem otrokom in njihovim učiteljem želimo kar se da zabaven, poučen in aktiven zimski športni dan, ki naj ostane v lepem spominu.«

 

 

Odnosi z javnostmi

 

MO Maribor

 


vodoravna delilna črta