Župan MO Maribor uradno odprl nov fitnes v dvorani Tabor
vodoravna delilna črta

Maribor – Evropsko mesto športa 2018 uradno predstavil prvo in ne zadnjo investicijo v športno opremo v letu 2018

MO Maribor in Fundacija za šport sta v letu 2017 zgradila prelep športen objekt v Športnem parku Tabor. Govorimo o atletskem stadionu, ki je že v prvem letu opravičil sloves najlepše atletskega objekta v Sloveniji. Pomembno je, da ob tem, da je najlepši ne govorimo le o njegovih lepotah, ampak tudi o tem, da je steza ostala ena najhitrejših daleč naokoli. Izvedba investicij s pomočjo sredstev Fundacije za šport se nadaljuje v letu 2018 saj se MO Maribor, ki je odštela večji del zneska za novo opremo in trenažerje v dvorani Tabor, zaveda, da ni napredka v športu, če ni dovolj visokega finančnega vložka v objekte, naprave in opremo, ki so športnikom v pomoč pri procesu treninga in vadbe, vse za čim boljši končni rezultat oz. vrhunski dosežek.
 
Z velikim veselje sporočamo, da je odslej v kletnih prostorih Dvorane Tabor Maribor na voljo nova oprema za fitnes, ki bo našim športnikom v pomoč pri doseganju vrhunskih rezultatov tudi v prihodnje. Ne gre namreč pozabiti, da številni odlični športniki, olimpijci, udeleženci vseh največjih svetovnih tekmovanj, prihajajo iz Maribora in da so le-ti svojo športno pot pričeli na objektih, ki se jih je MO Maribor odločila, vse po vrsti posodobiti, preurediti in s spremljajočo novo opremo in napravami narediti vrhunske, skratka najboljše za najboljše.
 
Nov fitnes v dvorani Tabor bo tako opremljen z olimpijskimi palicami za dvigovanje uteži, visokokvalitetne proste uteži – gumirani koluti različnih tež. Vadbene klopi, skupaj njih 6 za različne mišične skupine in jeklene naprave za izvajanje točno določenih specifičnih vaj za največje mišične skupine, skupaj 9 naprav. Sodoben fitnes bo ponudil tudi naprave za ogrevanje, vzdržljivostno vadbo oz. anaerobni trening (tekalna steza in ergometer za zgornji del telesa).  Zgoraj navedena oprema bo trenerjem v pomoč pri razvijanju in izgradnji temeljne in specialne kondicijske priprave za številne športne panoge.
 
Župna dr. Andrej Fištravec je ob uradni otvoritvi dodal: »Fitnes in nova oprema bosta ponudila resnično neskončno možnost različnih oblik treningov in vadbe. Lahko rečemo, da dobivamo nov kakovostni vadbeni prostor prav tam, kjer je »šport doma« v hramu športa - v dvorani Tabor. Dejstvo je, da je fitnes odlično orodje za napredek in če ga uporabljamo pametno, vam lahko »reši« športno življenje. Veseli me, da smo v letu, ko Maribor nosi naziv Evropsko mesto športa, stopili z novo investicijo na področju športne vadbe. Verjamem, da ni zadnja.«
 


vodoravna delilna črta