Karierni sejem – sejem poklicev in izobraževanja za osnovnošolce in srednješolce s predstavitvijo srednjih šol in podjetij uspešno zaključen
vodoravna delilna črta

Mestna občina Maribor v partnerskem sodelovanju z Območno obrtno-podjetniško zbornico Maribor, Štajersko gospodarsko zbornico, Univerzo v Mariboru in Zavodom RS za zaposlovanje Območna služba Maribor, Športnimi objekti Maribor ter predstavniki ravnateljev osnovnih in srednjih šol ponovno organizirala Karierni sejem – sejem poklicev in izobraževanja.

Več o sejmu:

 

 

Kam po končanem izobraževanju v osnovni ali srednji šoli, še posebej v času, ko Maribor postaja zanimiv za tuje vlagatelje z novimi zaposlitvenimi možnostmi, ni več akademsko vprašanje mladih in njihovih staršev ampak vprašanje, ki ima vedno več konkretnih odgovorov. In na ta vprašanja bo pomagal odgovoriti Karierni sejem - sejem poklicev in izobraževanja.

KOMU JE NAMENJEN

Osnovnošolcem, srednješolcem, šolskim svetovalcem in tudi njihovim staršem, da bodo seznanjeni s posameznimi izobraževalnimi programi na srednjih šolah v Mariboru. Prav tako bo na sejmu predstavljeno kako nadaljevati poklicno pot po srednji šoli, kjer bodo predstavljene različne študijske smeri.

KAJ BODO VIDELI OBISKOVALCI

Vsak si želi dobro izbrati svojo nadaljnjo poklicno in karierno pot, to pa lahko stori le z dobrimi informacijami, ki jih lahko pridobi na Kariernem sejmu- sejmu poklicev in izobraževanja na katerem se bo predstavilo več kot 40 razstavljavcev. 

Mladi bodo spoznali posamezne poklice, se morda znebili predsodkov do posameznih poklicev v gospodarstvu in se hkrati seznanili s potencialnimi delodajalci in možnostmi prvih zaposlitev ali opravljanja praks. Prav tako se bodo lahko dijaki mariborskih srednjih šol seznanili z možnosti posameznih študijskih programov na posameznih fakultetah.

POSLANSTVO

Poslanstvo kariernega sejma je informiranje mladih o možnostih nadaljnjega kariernega razvoja, pri čemer prispevamo k večji motivaciji mladih in jih želimo navdušiti za posamezne poklice, ki so aktualni v gospodarstvu in omogočajo lažji prehod do zaposlitve. Poslanstvo Kariernega sejma je povezava med šolstvom in potjo do zaposlitve.

 

 

Zanimivost:

 

 

-          Več kot 60 razstavljavcev med katerimi je tudi Magna Steyer

 

-          Obisk s strani 37 osnovnih šol iz širše regije

 

-          Karierni sejem je že drugi po vrsti in sledi spomladanskemu

 

 


vodoravna delilna črta