Župan MO Maribor dr. Andrej Fištravec podprl sindikat poklicnega gasilstva pri pogajanjih z vlado
vodoravna delilna črta

 
Predstavniku sindikata poklicnega gasilstva Slovenije je župan sporočil, da že dlje časa spremlja pogajanja, ki potekajo med sindikatom poklicnih gasilcev in predstavniki Vlade Republike Slovenije, kjer si prizadevajo za izravnavo plačnih anomalij, ki so trenutno veljavne pri plačah poklicnih gasilcev v Sloveniji.
 
"Gasilci ste najpomembnejši steber reševanja, varnosti in zaščite slovenske družbe in zmeraj, ko se srečam s predstavniki poklicnih ali prostovoljnih gasilcev, sem prepričan, da je zaradi vas naše mesto Maribor bolj varno. Zato upam, da bodo pogajanja z vlado uspešna in predvsem, da vam bodo prisluhnili, saj ne želim, da bi vas okoliščine pripravile do tega, da bi bili primorani protestirati ali stavkati."
 
Župan MO Maribor je tudi opozoril na skrito zanko pri pogajanjih: "Pri pogajanjih vam želim umirjenosti in dobra pogajalska izhodišča, hkrati pa iz vladne strani pričakujem, da bodo vašim zahtevam ugodili in hkrati na svoji strani zagotovili potrebna dodatna finančna sredstva. Prevečkrat se država namreč ponaša z uspešnimi pogajanji tako, da potem ne obremeni lastnega, ampak občinske proračune." 

 


vodoravna delilna črta
Priloge
sponka
vodoravna delilna črta
vodoravna delilna črta
iokna datoteke pdf  Dopis župana MOM
vodoravna delilna črta