Župan sprejel mariborsko ekipo futsala
vodoravna delilna črta

 

Župan Mestne občine Maribor dr. Andrej Fištravec je danes sprejel nadvse uspešno mariborsko ekipo za futsal, FutureNet Maribor iz Športnega društva Brezje. Mariborska ekipa v futsalu je v zadnjih dveh letih osvojila dvojni naslov – pokalnega in državnega prvaka Slovenije, osvojili so tudi 9. mesto v Ligi prvakov v futsalu. Z osvojitvijo obeh nazivov so se v letu 2015/2016 uvrstili v Evropsko tekmovanje UEFA Futsal Champions League, tekme so se odigrale tudi v Mariboru.
 
Danes ob 18. uri je v dvorani Tabor prijateljska pripravljalna tekma med reprezentancama Slovenije in Nemčije. Evropsko prvenstvu v futsalu bo med 30.1. in 10.2. v Areni Stožice.
 
Maribor je po lanskih uspešnih organizacijah tekem v Ligi prvakov, dobil zaupanje, da izvede podobno tudi letos. Med 10. in 15. oktobrom 2017 bo tako gostil eno od skupin Main Round Lige prvakov. V goste prihajajo španski INTER FS (aktualni prvak LP), ruska MFK Dina Moskva (trikratni prvak LP) in portugalska SC Braga/AAUM. V nadaljevanje se po novem sistemu uvrstijo prve tri ekipe.
 
 


vodoravna delilna črta