Slavnostna predaja dogovora o podeljevanju spominskih priznanj generala Rudolfa Maistra
vodoravna delilna črta

 

Župan MO Maribor dr. Andrej Fištravec je 19.9.2017 slavnostno prejel izvod dogovora o podeljevanju spominskih priznanj generala Rudolfa Maistra, ki ga podpisuje skupaj s predsednikom Zveze društev general Maister mag. Milošem Lovrenčičem in županom občine Kamnik Marjanom Šarcem.

 

S slavnostnim podpisom dogovora o podeljevanju spominskih priznanj generala Rudolfa Maistra (v nadaljevanju dogovor) se je ponovno formaliziral dogovor (priznanja so se že podeljevala okoli leta 2003), da bi se spominsko priznanje generala Rudolfa Maistra podeljevalo posameznikom za večletno delo oziroma za izjemne zasluge pri ohranjanju spomina, sporočilnosti in veličine generala Rudolfa Maistra in njegovih borcev.

 

V letu 2018, natančneje 22. novembra, bo v Mariboru potekala državna proslava ob dnevu Rudolfa Maistra saj gre za obeležitev 100. obletnice akcij generala Rudolfa Maistra in ob tej priložnosti bo v letu 2018, v okviru občinskega programa ob 100. obletnici, potekala podelitev spominskih priznanj v Mariboru.

 

Na Ministrstvo za kulturo RS smo podali pobudo, da bi se pri oblikovanju programa državne proslave ob 100. obletnici vključi MO Maribor saj ob osrednji državni proslavi skupaj z Domovinskim društvom generala Rudolfa Maistra Maribor načrtujemo aktivnosti in dogodke, ki bodo potekali skozi vso leto 2018. V te namene smo v procesu oblikovanja delovne skupine, ki bo organizira in bdela nad temi dogodki in v katero smo povabili tudi predstavnika Ministrstva za kulturo RS.

 


vodoravna delilna črta