Mladinsko evropsko prvenstvo v judu Maribor 2017
vodoravna delilna črta

 

Maribor bo prihodnji konec tedna med 15. in 17. septembrom v športni dvorani Lukna gostil mladinsko evropsko prvenstvo v judu. Na krilih zadnjih uspehov članske vrste, ta je na svetovnem prvenstvu v Budimpešti osvojila dve srebrni odličji, se na največje tekmovanje letošnjega leta pripravljajo tudi slovenske mladinke in mladinci.
 
Na novinarski konferenci, kjer so sodelovali Darko Mušič – predsednik Judo zveze v Sloveniji, Franc Očko – direktor prvenstva, dr. Andrej Fištravec -  župan MO Maribor, Vesna Horvat – Zavod za turizem Maribor in predstavniki slovenske reprezentance na prvenstvu so se udeležili novinarske konference, kjer je bilo predstavljeno evropsko prvenstvo.
 
Župan MO Maribor dr. Andre Fištravec, ki je izpostavil, da je mesto vse bolj predano tudi športu, je povedal. "Maribor je najlepše slovensko mesto in tudi najbolj športno. Pred 20 leti je Slovenija na judoističnem prvenstvu zakoličila lepe uspehe tega športa, ki se zdaj kažejo v svetovnem merilu. V mestu spodbujamo športne kolektive, da prirejajo takšne dogodke. Ocenjujemo, da je skoraj 40 odstotkov vseh nočitev realiziranih prav iz naslova športnih prireditev. Veliko športnih dogodkov imamo, za prihodnje leto nas čakajo veteransko prvenstvo v košarki, evropski prvenstvi v kikboksu in tekvandoju, hokejsko za ženske. Kandidiramo za evropsko mesto športa, evalvacijska skupina nas je ocenila pozitivno. Judoistom v Mariboru želim dobro tekmovanje, da pokažete svoj maksimum.
 
 
 


vodoravna delilna črta