Obisk poljske delegacije v Mariboru
vodoravna delilna črta

 

 

Mesto Maribor je v mesecu maju obiskala trinajstčlanska delegacija iz Poljske, osem članov od tega je bilo županov različnih Poljskih mest, med drugim tudi župan Krakowa, Przyrow, Kroczyce, Niegowa, Ogrodzeniec, Zawiercie, Bukowno, Zarki (občine se nahajajo na jugu Poljske), kot tudi direktor oddelka za promocije, direktor razvojne agencije, tiskovni predstavnik in strokovnjaki za razvoj turizma. Sprejel jih je mag. Zdravko Luketič pred Hišo stare trte na Lentu.

 

 

 

Cilj njihovega obiska Maribora in Slovenije, je bil spoznati kako Slovenija pridobiva evropska sredstva za razvoj turizma, kako so organizirani ponudniki turizma v Mariboru, prenos dobrih praks v oblikovanju turističnih izdelkov in zanimivosti, organiziranost kmečkih turizmov in kako se izkoriščajo naravni viri, kulinarika in kmečki  turizmi. Ker je delegacijo predvsem zanimal Maribor, kot turistična destinacija, organizacija turizma v mestu, se je obiska delegacije udeležila tudi direktorica Zavoda za turizem ga. Doris Urbančič Windisch, ki je na kratko predstavila Maribor, kot drugo največje mesto v Sloveniji, Mariborsko Pohorje in seveda Hišo stare Trte, kjer je danes hram vinske tradicije in kulture Maribora, Štajerske in Slovenije, z bogato vinsko dediščino in muzejskimi eksponati.

 

 

 

V Hiši stare Trte se je odvijal tudi sprejem poljske delegacije, kjer so lahko izvedeli veliko več o hiši stare trte, produktih, ki jih ponujajo in si ogledali ter preizkusili prostor namenjen pokušini vrhunskega vina.

 

 

 


vodoravna delilna črta