Posaditev cepičev potomk najstarejše trte v Bruslju
vodoravna delilna črta

 

V ponedeljek, 22.5., je župan MO Maribor dr. Andrej Fištravec v luči 25 let odnosov med Slovenijo in Belgijo skupaj z Nj. Eksc. Matjažem Šinkovcem, veleposlanikom RS v Belgiji, in predstavnico province Antwerpen Inge Verhaert posadil cepič potomke najstarejše trte na svetu. Dogodka se je udeležil tudi Jelko Kacin, veleposlanik in stalni predstavnik Slovenije pri NATO, s strani MO Maribor pa so bili prisotni tudi podžupan MO Maribor Saša Pelko, vodja kabineta Marjeta Kristofić Jamnik in Petra Kneževič, mestna svetnica in predsednica Odbora za lokalno samoupravo in splošne zadeve.
 
Oskrbnica Botaničnega vrta Kalmthout je dolga leta bila slovita hortikulturistka slovenskega rodu Jelena De Belder-Kovačič.
 
V torek, 23.5., je župan MO Maribor dr. Andrej Fištravec in ostali predstavniki MO Maribor na pobudo slovenskih veleposlaništev v Belgiji in pri EU posadili cepič na vrtu stavbe SVETA EU. Dogodka so se udeležili stalni predstavnik Republike Slovenije pri EU Janez Lenarčič, Metka Ipavec, namestnica stalnega predstavnika, Nj. Eksc. Matjaž Šinkovec, veleposlanik RS v Belgiji in predstavnik/svetovalec Sveta EU Vincent Bouillez, ki bo oskrbnik trte.
 
 


vodoravna delilna črta