Srečanje med ponudniki sadja in zelenjave iz slovensko-madžarskega območja ter potencialnimi kupci iz slovenskega območja
vodoravna delilna črta

 

 

V sredo, 12.4.2017 je na Mariborski razvojni agenciji potekalo skupno srečanje med ponudniki sadja in zelenjave iz slovensko-madžarskega območja ter potencialnimi kupci iz slovenskega območja. Srečanje je potekalo v skupni organizaciji Generalnega konzulata Madžarske v Lendavi, Mestne občine Maribor in Mariborske razvojne agencije, ki predstavljamo podporno okolje in povezovalni člen med ponudniki in povpraševalci . Udeležence je še posebej pozdravila dr. Kovács Ildikó, gospodarski ataše iz Generalnega konzulata Madžarske iz Lendave.

 

 

Med udeleženci iz Madžarske so se predstavili iz Madžarske nacionalne trgovske hiše, Nacionalne kmetijske Zbornice - direktorata županije Zala, Nacionalne kmetijske Zbornice -  direktorata županije Vas, kmetijska zadruga Balaton-Ker TÉSZ Szövetkezet, Pulyka-Java Kft. (predelava perutnine, predvsem puran), eko kmetija Kasaš in pridelovalci jabolk. Iz Slovenije so se srečanja udeležili predstavniki podjetij: Geaprodukt d.o.o., Sveže pomurske vrtnine Murska Sobota d.o.o., Pitus d.o.o., predstavnica Snage d.o.o. in prodajalec sadja in zelenjave iz Mariborskih tržnic – Frutaminka, Jasmina Mujanović s.p., predstavnik Zadruge Dobrina, predstavnica Mestne občine Maribor ter predstavnika Mariborske razvojne agencije.

 

 

 


vodoravna delilna črta