Mariborski grad bo ob svetovnem dnevu zavedanja o avtizmu ponovno osvetljen v mordo barvo
vodoravna delilna črta

 

 

Pred desetimi leti je Generalna skupščina Združenih narodov 2. april razglasila za svetovni dan zavedanja o avtizmu. Na ta dan so vidnejše stavbe v mestih odete v modro barvo, tako bo tudi v Mariboru, ko bo z modro barvo osvetljen Mariborski grad. 

 

Društvo za pomoč otrokom z avtističnimi motnjami Školjke in Inštitut za avtizem in sorodne motnje se v sodelovanju z Mestno občino Maribor pridružuje mednarodni pobudi » Light it up blue« in v ta namen bo Mariborski grad osvetljen modro.  V Sloveniji ima glede na svetovno statistiko približno dvajset tisoč prebivalcev katero od motenj avtističnega spektra (MAS). Otroci z avtističnimi motnjami drugače razmišljajo, razumejo in občutijo svet okoli sebe. Zato se vsakodnevno spopadajo z izzivi. Pri tem potrebujejo našo pomoč, podporo, predvsem pa brezmejno ljubezen staršev.

 

Mestna občina Maribor je bila tudi aktivna članica v projektu ZORA. Projekt ZORA je bil namenjen otrokom in mladostnikom z avtizmom kot skupini otrok s posebnimi potrebami, staršem otrok z avtizmom, ki so zaradi vsakodnevnih obremenitev še posebno ranljivi in strokovnjakom, ki delajo z osebami z avtizmom na področju zdravstvenega varstva, izobraževanja in socialnih zadev. Za omenjen projekt je Zavod Inštitut za avtizem in sorodne motnje, skupaj s partnerji, pridobil nepovratna sredstva v okviru programa Norveškega finančnega mehanizma. Projekt, ki je potekal v sodelovanju z več partnerji, se je zaključil v lanskem letu.

 

 


vodoravna delilna črta