Podžupan MO Maribor Saša Pelko v Ljubljani prevzel Certifikat mladim prijazna občina za obdobje 2016 – 2020 - 6.12.2016
vodoravna delilna črta

 

Podžupan MO Maribor Saša Pelko je v torek v Ljubljani prevzel Certifikat mladim prijazna občina za obdobje 2016 – 2020. Certifikat podeljuje Inštitut za mladinsko politiko v sodelovanju s Skupnostjo občin Slovenije pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja. Obstoječi certifikat, ki ga je MO Maribor prejela kot ena izmed prvih sedmih slovenskih občin leta 2012, se s tem podaljšuje do leta 2020.

 

 

 

Podžupan Saša Pelko je ob prejemu certifikata izpostavil predvsem dva rezultata, ki sta zaznamovala preteklo obdobje. To je nagrada NALAS, ki jo je MO Maribor  prejela za primer dobre prakse »Soustvarjanje socialnih prostorov – za mlade z mladimi« in pa soglasno sprejetje  ter sedaj tudi uspešno izvajanje 2. Lokalnega programa mladih v MO Maribor za obdobje 2016 – 2021.

 

 

 

Podžupan Pelko je na slovesnosti podpisal tudi dogovor o pravicah in obveznostih nosilke certifikata mladim prijazna občina.

 

 

 

 

 

V sled podaljšanju certifikata bosta podžupan Saša Pelko in predsednik Mestnega Mladinskega sveta Maribor Matic Matjašič, na pročelju stavbe na naslovu Trg Revolucije 9, 2000 Maribor (prostori Mestnega mladinskega sveta), slavnostno otvorila tablo z napisom MLADIM PRIJAZNA OBČINA.

 

 

 

Razgrnitev table bo potekala v četrtek, 8. 12. ob 12. uri.

 

 

 

Vljudno vabljeni!

 

 


vodoravna delilna črta