Maribor začasno z novo, mlado županjo
vodoravna delilna črta
18.11.2016

 

Župani v osmih občinah po Sloveniji danes za en dan predajajo županovanje otrokom. Tudi na čelu mariborske občine je danes nova, mlada županja Nomi Hrast iz Druge gimnazije Maribor. Otroci župani tako v občinskih uradih sprejemajo predvsem vrstnike – otroke in mlade, ki bodo županom predali predloge za mesto po meri otrok.

 

Mlada županja tako skupaj s podžupanom MO Maribor Sašo Pelkom v kabinetu župana sprejema otroke in druge občane, zbira pohvale, priporočila in kritike, ki jih bo nato simbolično preda podžupanu. Nomi se bo ob tem sprehodila tudi po pisarnah mestne občine, v spremstvu Boruta Ambrožiča, vodje projekta Otrokom prijazno Unicefovo mesto Maribor, bo obiskala podjetje Mariborski vodovod, kjer ji bodo razkazali pisarne in predstavili delovanje. Po obisku Mariborskega vodovoda pa se bo pobližje spoznala še z Unicefovimi varnimi točkami.

 

Akcija je pobuda Unicefa Slovenija, s katero bodo Otrokom prijazna Unicefova mesta simbolično obeležila prihajajoči svetovni dan otroka in 27. obletnico sprejema konvencije o otrokovih pravicah. 20. november, ko obeležujemo dan otroka in 27. obletnico sprejetja konvencije otrokovih pravic, nudi posebno priložnost za opomnik o pomembnosti tega prizadevanja.

 

 

vodoravna delilna črta