z občinama Ptuj in Šentilj korak naprej k projektu krožnega gospodarstva
vodoravna delilna črta

 

Podpis sodelovanja je pomemben začetek vsebinskega povezovanja lokalnih skupnosti pri vsebinah, ki so pomembne za vse prebivalce kot tudi za dolgoročno zagotavljanje kvalitetnih komunalnih storitev v mestih in regiji.

 

 

(Maribor, 22.11.2016) V petek je v Vetrinjskem dvoru potekal dogodek Krožno gospodarstvo v praksi, dogodek, ki je potekal v sklopu dogodkov, ki jih prireja Vlada RS v mesecu novembru, mesecu krožnega gospodarstva. Mestna občina Maribor na področju krožnega gospodarstva orje ledino, kar je ponovno dokazala v petek, saj je župan MO Maribor dr. Andrej Fištravec z županom Mestne občine Ptuj  Miranom Senčarjem in županom občine Šentilj mag. Štefanom Žvabom podpisal namero o sodelovanju na tem področju. 

 

 

Podpisniki s tem izražajo namero, interes in pripravljenost za projektno poslovno sodelovanje pri zasnovi modela in realizaciji projekta vzpostavitve krožnega gospodarstva na urbanih območjih regije Podravja kot novega ekonomskega modela materialnega, energetskega in vodnega gospodarstva uporabe predelanih odpadkov, odvečne energije in prečiščene vode kot novih virov. 

 

 

Župan MO Maribor dr. Andrej Fištravec je takoj začel z naslednjimi koraki realizacije projekta in se danes sestal z županom Ptuja Miranom Senčarjem. Skupaj s pristojnimi podjetji sta se pogovarjala o načinu sodelovanja na področju odpadkov. Župan mesta Maribor namreč poudarja, da je pri tem projektu pomembno, da sodelujemo, smo povezani in seveda, da imajo vsi sodelujoči medsebojno korist od projektnega sodelovanja, čemur je pritrdil župan Ptuja, saj da so občine med seboj bistveno bolj povezane kot v preteklosti. S sodelovanjem se širi doseg in domet krožnega gospodarstva, gre za sinergijske učinke med mesti.

 

 


vodoravna delilna črta