Obisk graškega župana v mestu Maribor
vodoravna delilna črta
11.5.2016

Župan dr. Andrej Fištravec je z županom mag. Siegfriedom Naglom spregovoril o različnih možnostih medmestnega sodelovanja

 
Graški župan mag. Siegfried Nagl se je na delovnem sestanku v Mariboru srečal z županom dr. Andrejem Fištravcem, kjer sta spregovorila o možnostih izvedbe projektov, ki bi mesti povezala in kako bi lahko mesti izkoristili svojo geografsko bližino za skupne projekte. Obe mesti namreč ležite v Štajerski regiji in lahko izkoristita svojo podobnost in lego. Med pogovorom so se izluščile možnosti sodelovanja na področju turizma, športa in transporta.
 
Sodelovanje na področju turizma je bilo izpostavljeno kot prva smiselna možnost povezovanja ravno zaradi geografske podobnosti in lege. Iz podobnih razlogov sta se župana navezala tudi na projekte prometa in sicer izboljšanje prometnih povezav med mestoma, kar bi imelo prav tako vzajemne pozitivne turistične vplive na mesti. Kot tretje se kot možnost sodelovanja na področju športa kaže skupna prijava obeh mest na razpisu za svetovni pokal UCI Mountain Bike za leto 2018. Z delujočo kolesarsko progo na Pohorju in dvema stezama, ki sta v postopku legalizacije, je Maribor priljubljena destinacija za kolesarje. Gre za idejni projekt za katerega sta zainteresirana oba župana in sta se obvezala, da bosta nadaljevala pogovore za izvedbo omenjenega projekta.
 
 
 

vodoravna delilna črta