Podžupan mag. Zdravko Luketič Domu pod gorco čestital za pet let
vodoravna delilna črta

 

V ponedeljek, 15. februarja, so na Studencih v Mariboru praznovali peti rojstni dan Doma pod gorco. Bogat kulturni program so v dvorani pritličja, nekaj po 10. uri dopoldne, pričeli najmlajši iz Vrtca Studenci. Za malčki so nastopili mladi folkloristi in plesalci Osnovne šole Janka Padežnika, njim pa so s profesionalnim glasbeno-pevskim scenskim nastopom sledili učenke in učenci Glasbene in baletne šole Antona Martina Slomška iz Maribora.
 
Slovesni nagovor vsem je imel Gregor Žigon, direktor tega doma starejših, s čestitkami ob rojstnem dnevu se mu je pridružil še podžupan Mestne občine Maribor Zdravko Luketič, ki je povedal: »Najprej vas najlepše pozdravljam in vam čestitam ob, tako kot imate na spletni strani zapisno vaši »prvi petletki«. Teh pet let je bilo polno izzivov in preizkušenj, vendar konec dober vse dobro. V mestu želimo ustvariti pogoje, ki bodo pritegnili novo znanje, ideje in energijo, ki bo mesto potegnilo naprej v prihodnost.  Prav tako pa si želimo ustvariti okolje, ki bo prijazno in sprejemljivo za vse. Združeni narodi so leta 1999 proglasili za leto starejših ljudi. Življenjska doba se je v prejšnjem stoletju podaljšala za nekaj desetletij. Zato nekateri napovedujejo, da bodo osnovna vprašanja, ki bodo krojila prihodnost narodov, namenjena dialogu in solidarnosti med generacijami. Naša skupna dolžnost je hoditi skupaj z ostarelimi, oziroma iti odraslim naproti. Čas je, da nekaj naredimo za dejansko spremembo miselnosti v tem pogledu in da ostarelim vrnemo mesto, ki jim gre v človeški družbi. Družba in ustanove, ki so temu namenjene, so poklicane, da ostarelim pripravijo pravi prostor za nadaljnje oblikovanje in sodelovanje in zagotovijo primerne oblike socialnega in zdravstvenega spremljanja glede na različnost zahtev in ustrezno potrebi človekove osebe, da živi dostojno, pravično in svobodno. Poleg prizadevanja države in lokalne skupnosti, da bi zavzeto pospeševala in varovala javno dobro, je v ta namen v skladu z načelom subsidiarnosti treba podpirati in ovrednotiti dejavnost prostovoljcev in dele. pobud, ki jih narekuje pristno človeška dobrodelnost.«
 
Kulturni program so nadaljevali Ruški frajtonarji, ki razveseljujejo občinstvo že trinajsto leto, njim pa je sledila atrakcija. Nastopila je tudi Mara Vilar z ljudskimi pevkami iz Domžal, skupina simpatičnih babic, ki so lansko leto srca Slovenk in Slovencev osvojile s svojimi nastopi v TV oddaji Slovenija ima talent. Njim je s plesnim nastopom sledila še skupina zaposlenih in stanovalk.
 
 


vodoravna delilna črta