Župan na obisku pri proizvajalcu usnjenih avtomobilskih komponent
vodoravna delilna črta
16.2.2016

 

 

Župan MO Maribor, dr. Andrej Fištravec si je v petek 12. februarja v produkcijski enoti mariborske družbe MALO VELIKO INOVATIVNO – RAZVOJNI CENTER (MVI – RC) ogledal proizvodnjo usnjenih avtomobilskih komponent. Družba MVI – RC je v kooperaciji z eno izmed največjih evropskih družb za proizvodnjo usnja in izdelkov iz njega, Bader- Leather iz Nemčije, začela v januarju šivati komponente za vodilne evropske avtomobilske znamke.

 

Bader Leather ima proizvodne enote v Nemčiji, Ameriki, Mehiki, Urugvaju, Poljski, Ukrajini, Južni Afriki, Kitajski, Japonski in na  Tajskem. Od januarja 2016 se je temu pridružila tudi Slovenija.

 

Direktor družbe, Danilo Vezjak, je županu predstavil, da podjetje ta hip zaposluje 50 ljudi. Sedaj že teče proizvodnja naslonov za roke in usklajevanje proizvodnega procesa s skupino Bader. V letošnjem letu so možnosti za širitev sorazmerno veliki, ampak odvisni predvsem od njih samih in od trga delovne sile, ki mora zadovoljevati najstrožje standarde.

 

Župan dr. Andrej Fištravec je predstavnikom Bader - Leather, ki so se minuli petek prav tako mudili na delovnem obisku v Mariboru, predstavil možnosti, ki jih mesto lahko ponudi tujim investitorjem, industrijsko tradicijo Maribora in kako jo želi mesto dodatno razvijati in podpreti. Dodal je še, da ima Maribor izjemno dobro strateško pozicijo iz vidika logistike kar pa je še vedno premalo izkoriščeno.

 

vodoravna delilna črta