Vabilo na 12. Festival komedije amaterskih dramskih skupin Pekre
vodoravna delilna črta
15.2.2016

 

 

Župan MO Maribor bo s slavnostnim nagovorom otvoril 12. Festival komedije v Pekrah, ki bo potekal med 26. februarjem in 20. marcem v Domu kulture Pekre.

 

V nadaljevanju posredujemo članek predstavnice Turističnega društva Pekre, Ilke Riedl.

 

Kakor vsako leto v mesecu marcu, se bo tudi  letos odvijal, tokrat že, 12. Festival komedije amaterskih dramskih skupin. V letošnjem letu je bilo prijavljenih veliko večje število dramskih skupin, kot jih je lahko nastopilo. Tako je g. Rado Pavalec, umetniški vodja festivala in selektor, iz 22 prijavljenih dramskih skupin izbral 8 nastopajočih in za konec festivala določil satirično komedijo, s katero se bo festival zaključil.

 

Želela bi poudariti, da s pripravami na ta odmeven festival v domovini in zamejstvu  pričnemo že leto poprej, v mesecu septembru, z razpisom, nato pa ima zelo zahtevno delo g. Rado Pavalec, da izbere nastopajoče. Organizacijska ekipa je sedaj že tako uigrana in izkušena, da ni večjih težav z organizacijo. Seveda pa to ne pomeni, da ne bi mogli še kaj izboljšati, saj vsak, ki dela, tudi greši.

 

Poleg organizacijskega odbora festivala pa brez žirij, katere ob koncu festivala nagradijo najboljše, seveda ne gre. Strokovna žirija vsako leto po svoji presoji podeli naslednje nagrade: najboljša režija, najboljša predstava, dodatno priznanje po njihovi presoji in izbere komedijantko in komedijanta festivala. Prav tako imamo tudi žirijo občinstva, ki podeli nagrado za najboljšo predstavo.

 

Zaključek festivala je, kot vsa leta do sedaj, potekal v dvorani PGD Pekre in je namenjen vsem sodelujočim na festivalu, saj se tako spoznajo, dogovarjajo za gostovanja ter izmenjujejo prakso in problematiko okoli postavitve predstav.

 

Naj bo besed o letošnjem festivalu dovolj, priprave na 13. festival pa  so že v polnem teku.

 

Spoštovani obiskovalci festivalov komedije v Pekrah, organizatorji upamo, da ga boste še naprej spremljali v tako velikem številu kot doslej.

 

Ilka Riedl

 

Gledališki list je na voljo na povezavi: http://www.td-pekre.info/gledaliski-list.

 

Prodajna mesta: www.eventim.si in Hiša vstopnic Europark Maribor.

 

vodoravna delilna črta
Priloge
sponka
vodoravna delilna črta
vodoravna delilna črta
iokna datoteke pdf  Gledališki list - Festival komedije
vodoravna delilna črta