Podžupanja Melita Petelin nagovorila obiskovalce dogodka ob predstavitvi knjige Človek o psu – pes o človeku
vodoravna delilna črta
4.2.2016

 

 

V torek, 2. februarja, je v Kazinski dvorani SNG Maribor potekala predstavitev knjige Človek o psu – pes o človeku s strani štirih od petintrideset avtorjev, ki so vsak na svoj edinstven in neobičajen način predstavili prežemanje odnosa med človekom in psom.  Več kot 240 ljubiteljev psov je nagovorila podžupanja, ki je povedala, da v okviru MO Maribor aktivno deluje Zavetišče za zapuščene živali, kjer skrbijo za vse izgubljene, zavržene in mučene živali, največ je sicer psov in mačk, v širši Podravski regiji obenem pa v mestu deluje ducat društev, ki s skozi programe in projekte širijo svojo  ljubezen do živali.

 

V imenu MO Maribor se je zahvalila društvu Jasa za vse dosedanje aktivnosti na področju vzgoje in izobraževanja in dodala, da je oskrba živali širšega družbenega pomena saj so domače živali odvisne od naše pomoči in prav je, da storimo vse, da jim nudimo ljubezen in toplino.

 

Ob koncu je še dodala, da verjame, da imajo vsi ljubitelji živali čisto dušo in toplo srce ter da se bo topel odnos in ljubezen do živali vsem zagotovo tisočkrat povrnil.

 

 

 

vodoravna delilna črta