Župan dr. Andrej Fištravec sprejel mag. Nika Stareta, prejemnika nagrade za življenjsko delo društva krajinskih arhitektov Slovenije
vodoravna delilna črta
26.1.2016

 

 

V ponedeljek, 25. januarja,  je župan dr. Andrej Fištravec sprejel mag. Nika Stareta, dobitnika nagrade za življenjsko delo, ki jo podarja Društvo krajinskih arhitektov Slovenije. Nagrada društva krajinskih arhitektov Slovenije je bila ustanovljena  leta 2002 in se podeljuje v treh kategorijah in sicer nagrada  za življenjsko delo, priznanje za večletno aktivnost v stroki in pomembne dosežke ter priznanje za aktivnosti v stroki ali za opravljanje posebnih nalog v društvu.

 

Mag. Niko Stare je zaznamoval krajinsko arhitekturo ter prispeval k njeni promociji. Zasnoval je sistem mestnega zelenja, veli del strokovne pozornosti namenim detajlnim ureditvam zelenih in odprtih ter parkovnih površin Maribora pri čemer je bil med leti 1996 in 2000 imenovan za krajinskega arhitekta Maribora. Skupaj s soavtorji je za projekt ureditve treh ribnikov prejel Plečnikovo nagrado. Pečat je pustil tudi pri urbanističnih in krajinskih ureditvah pokopališč ter ureditvi obrežja Drave ob prenovi starega mestnega jedra Maribora.

 

Župan se je gospodu Staretu zahvalil za doprinos k razvoju mestne infrastrukture, ki je ponos in navdih vsem, ki prebivajo v mestu Maribor.

 

 

vodoravna delilna črta