Obdravske občine zahtevajo, da koncesija za rabo vode ostane nespremenjena
vodoravna delilna črta
3.11.2015

 

Včeraj so se na povabilo župana dr. Andreja Fištravca na Mestni občini Maribor ponovno srečali predstavniki šestnajstih obdravskih občin, ki si prizadevajo, da bi obdravski poslanci prisluhnili posledicam iz vidika zniževanja kakovosti bivanja občanov v obdravskih občinah zaradi odvzema koncesije za rabo vode v višini 6 milijonov EUR na leto, uresničevanja in spreminjanja ukrepov na problemskem območju ter urejanja in potrjevanja državnega lokacijskega načrta za Letališče Edvarda Rusjana Maribor. Sestanka se je udeležil poslanec Državnega zbora iz stranke DeSUS in sedem poslancev vladajoče stranke SMC. Predsednik Vlade RS dr. Miro Cerar in ministrica za okolje in prostor Irena Majcen sta se opravičila, iz Ministrstva za finance pa glede morebitne udeležbe ministra ni bilo odgovora.
 
Župani so izoblikovali naslednje sklepe:
1. Župani podravskih občin odločno nasprotujejo spremembam 164. člena Zakona o varstvu okolja. Edini kompromis na katerega bodo pristali je, da zakonska določila ostanejo enaka kot so. Prisotni poslanci so izrazili podporo stališčem županov in bodo naredili vse, kar je v njihovi moči, da bo tudi glasovanje v Državnem zboru potekalo v tej smeri.
2. Glede ukrepov za pospeševanje gospodarstva na problemskih območjih so se prisotni poslanci zavzeli, da se skupaj z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo najdejo ustrezne rešitve, da ne bi bilo prišlo do zmanjšanja denarja za podporo razvoja problemskih območij.
3. Glede državnega lokacijskega načrta za Letališče Edvarda Rusjana Maribor so se poslanci zavezali, da bodo še naprej podpirali izdelavo načrta, kljub temu, da je pri projektu prišlo do manjšega zastoja.

vodoravna delilna črta
Priloge
sponka
vodoravna delilna črta
vodoravna delilna črta
ikona ostalih tipov datotek Sporočilo za javnost
vodoravna delilna črta