Govor župana dr. Andreja Fištravca ob prazniku Mestne občine Maribor
vodoravna delilna črta
20.10.2015

 

GOVOR OB PRAZNIKU MESTNE OBČINE MARIBOR - ŽUPAN DR. ANDREJ FIŠTRAVEC
Drage in spoštovane someščanke in someščani, spoštovani nagrajenci in nagrajenka Mestne občine Maribor. Danes praznujemo svoje veliki praznik, ki temelji na prvi omembi Maribora v pisnih virih. A že sam kraj, kjer se sedaj nahajamo, kaže na to, da so naši predhodniki živeli tukaj mnogo prej, ko se ime Maribora zapiše v zgodovinskem dokumentu. Nič čudnega. Maribor stoji na mestu, ki kar samo kliče po tem, da se na obalah reke in obronkih gričev ter planin, ob plodnih ravnicah naseli človek.
Ob prazniku mestne občine zmeraj nagrajujemo zaslužne meščane in meščanke. Tiste, ki so s svojim delom zapustili mestu poseben pečat in je njihovo delo imelo poseben pomen za številne tukaj živeče. 
 
Letos imajo prejemniki listine, grba in naziva častnega občana veliko skupnega. Vsak je namreč na svojem področju, s svojim delom pomagal družbeno šibkejšim in družbeno najbolj ranljivim. Na ta način so pokazali skrb za druge in s tem ustvarjali konkretno humanost, človečnost in solidarnost do pomoči potrebnim someščankam in someščanom. Na ta način so tkali in gradili prefinjeno mrežo globjega smisla sobivanja v našem mestu, na osnovi katerega so bile in so še vedno mogoče različne oblike življenjskega optimizma nas vseh. Spoštovani prejemniki in prejemnica današnjih nagrad ste s svojim delom in življenjem zaznamovali mesto Maribor na svoj poseben način. Brez vašega delovanja mesto in ljudje v njem ne bi bili takšni kot smo danes. Bilo bi nas nekaj manj.
 
(celoten govor v priponki)

vodoravna delilna črta
Priloge
sponka
vodoravna delilna črta
vodoravna delilna črta
ikona ostalih tipov datotek Govor župana dr. Andreja Fištravca ob prazniku Mestne občine Maribor
vodoravna delilna črta