Delegacija kitajskega mesta Huai'an obiskala Maribor
vodoravna delilna črta
22.9.2015


Po poslovnih obiskih delegacije Mestne občine Maribor v kitajski občini Huai'an, ki ima 5,5 milijonov prebivalcev, je delegacija Huai'ana pretekli konec tedna v želji po nadaljevanju poslovnega sodelovanja obiskala mesto Maribor.

Kitajsko delegacijo so sestavljali pomočnik generalnega sekretarja občinske oblasti mesta Huai'an Li Jiuyin, pomočnik direktorja za mednarodne zadeve občinske oblasti mesta Huai'an Sun Shing, pomočnik direktorja urada za urbano planiranje mesta Huai'an Wang Xinya, pomočnik direktorja združenja invalidov mesta Huai'an Zhu Zhongyan, pomočnik direktorja urada za varovanje okolja mesta Huai'an Wang Zhaomei in pomočnik direktorja podjetja Guolian Yang Bin.

V Mariboru sta jih sprejela župan Mestne občine Maribor dr. Andrej Fištravec in njegov svetovalec Marko Kovačič s sodelavci. Kitajska delegacija je imela poslovne sestanke z občinskim vodstvom, Uradom za šport MO Maribor, podjetjem Marprom, podjetjem Nipa in Javnim podjetjem za gospodarjenje s stavbnimi zemljišči. Delegati so se dogovorili o konkretnem sodelovanju na področju trgovine, turizma in logistike. Podrobnosti bodo javnosti predstavljene v kmalu. Po poslovnem delu srečanja si je kitajska delegacija ogledala tudi znamenitosti mesta.

Gostje iz Kitajske so potrdili svojo prisotnost na Slovensko-kitajski poslovni konferenci, ki bo v Mariboru med 9. in 11. novembrom 2015, z močno gospodarsko-politično delegacijo.vodoravna delilna črta