Izjava župana dr. Andreja Fištravca ob prihodu migrantov
vodoravna delilna črta
19.9.2015


Glede na humanitarno krizo, ki je zajela območje Bližnjega vzhoda in tudi širše je bilo pričakovati, da se bomo s tem izzivom srečali tudi v našem mestu. Prepričan sem, da bo varnostni sistem skupaj s humanitarnimi organizacijami in civilno zaščito zagotovil tako njihovo varnost, varen prehod države in seveda varnost naših občanov. Ves čas sem obveščen o aktualnem dogajanju na terenu in skupaj s svojimi sodelavci spremljam razmere, ki so obvladljive.


Po uradnih informacijah je bilo v eni od mariborskih nastanitvenih enot sinoči nameščenih približno 100 migrantov. Policija jih je evidentirala, s tem pa jim je bilo omogočeno prosto gibanje. V manjših skupinah so zdaj samostojno in večinoma peš na poti do avstrijske meje.


Želim se zahvaliti vsem, ki pomagajo kot prostovoljci v humanitarnih organizacijah in drugače, kakor tudi tistim, ki po službeni dolžnosti opravljajo svoje zadolžitve.

Predvsem pa vas pozivam, da skupaj naredimo vse, kar je v naši moči, da tem ljudem omogočimo prost in varen prehod preko Slovenije.


vodoravna delilna črta