Spremenjen prometni režim na Koroški cesti
vodoravna delilna črta

V Mariboru bo v okviru evropskega tedna mobilnosti preuredili promet na Koroški cesti. Od 30. avgusta bo na tej cesti od Prežihove do Strossmayerjeve ulice le enosmerni promet, od 6. do 27. septembra pa se bo pridružila zapora prometa do Glavnega trga.

 

v ta namen bodo v predvidenem obdobju izvedene nekatere spremembe prometa. Z uvedbo enosmernega prometa na odseku med Prežihovo in Strossmayerjevo ulico ter zaporo prometa na delu med Strossmayerjevo ulico in Glavnim trgom, v katerega bodo imeli vstop le avtobusi, taksiji, kolesarji, intervencijska vozila, dostava in vozila stanovalcev. S tem ukrepom se bo mestno središče razbremenilo za do 15 odstotkov prometa.

 

Na Koroški cesti je že od srednjega veka potekalo živahno trgovanje, hkrati pa je že od nekdaj ena glavnih prometnih povezav v smeri Koroške in je zaradi tega zadnja desetletja preveč prometno obremenjena. Na dan se po njej pelje povprečno 18.000 vozil, kar znaša več kot 6,5 milijona vozil letno. Cestišče je dotrajano, stavbe ob njej pa večinoma propadajo, čeprav gre za središče starega mestnega jedra.

 


vodoravna delilna črta
Priloge
sponka
vodoravna delilna črta
vodoravna delilna črta
ikona datoteke img  Prikaz spremembe prometnega režima
vodoravna delilna črta