Župan se je udeležil Strateškega foruma Bled
vodoravna delilna črta

 

Župan Mestne občine Maribor dr. Andrej Fištravec se je včeraj udeležil Strateškega foruma Bled, v okviru katerega se je na večerji srečal z ministrom za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravkom Počivalškom, vodjo kitajske delegacije Wei Hongtao in madžarsko veleposlanico Nj. eksc. Edit Szilágyiné Bátorfi.
                                               
Na Bledu je včeraj potekal 10. Strateški forum Bled, v okviru katerega je potekal panel o turizmu s temo »Nova partnerstva za močno turistično gospodarstvo«, panela se je udeležila direktorica Zavoda za turizem Maribor-Pohorje Janja Viher. Župan MO Maribor se je v okviru foruma na večerji srečal z ministrom za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravkom Počivalškom, vodjo kitajske delegacije Wei Hongtao in madžarsko veleposlanico Nj. eksc. Edit Szilágyiné Bátorfi.
 
Minister Počivalšek je podprl izvedbo poslovnih konferenc v Mariboru, prav tako je izrazil  željo po srečanju v Mariboru. Med drugim sta se pogovarjala tudi o povezovanju slovenske turistične ponudbe, ki jo pripravlja Maribor za goste z drugimi državami. Prav tako je projekte na področju turizma v mestu Maribor in sodelovanje s Kitajsko pozdravil Wei Hongtao, vodja kitajske delegacije. Z madžarsko veleposlanico in nekaterimi člani delegacije pa je župan MO Maribor govoril o gospodarskih projektih v Mariboru, konkretno v zvezi z izgradnjo črpalne hidroelektrarne Kozjak (ČHE Kozjak), in madžarskih potrebah po električni energiji.
 
 


vodoravna delilna črta