Župan imenoval Melito Petelin za novo podžupanjo
vodoravna delilna črta
25.8.2015

Danes je župan Mestne občine Maribor dr. Andrej Fištravec v skladu z razvojno vizijo MO Maribor imenoval podjetnico Melito Petelin na funkcijo podžupanje MO Maribor.
 
V Mariboru rojena nepremičninska posrednica bo zadolžena za področje financ, javno-zasebnih partnerstev, infrastrukturnih projektov, investicij in komunale ter ostalih nalog po pooblastilu župana. Svojo funkcijo bo opravljala poklicno.
 
Imenovanje Melite Petelin za podžupanjo daje posebno težo področju financ, javno-zasebnim partnerstvom, s katerimi želi MO Maribor realizirati več infrastrukturnih projektov, investicijam in področju komunale. Melita Petelin je s svojimi večletnimi bogatimi izkušnjami na področju nepremičninskih investicij dobrodošla okrepitev v ekipi župana dr. Andreja Fištravca.
 
Melita Petelin je skozi vso svojo poklicno kariero od leta 1989 vpeta v podjetništvo. Skupaj s soprogom sta vrsto let imela v lasti betonarni, v zadnjih letih pa sta se posvetila investicijam v nepremičnine in v celoti postavila več stanovanjskih sosesk z nizkoenergijskimi hišami.
 
S politiko se je prvič srečala na lanskih lokalnih volitvah, ko je bila na Listi župana Andreja Fištravca izvoljena v mestni svet. Je predsednica Odbora za komunalne in gospodarske javne službe in članica Komisije za priznanja in nagrade. Je tudi predsednica Sveta zavoda Energetske agencije za Podravje EnergaP.
 
Že vrsto let je aktivna na dobrodelnem področju, predvsem pri organizaciji dogodkov za ljudi s posebnimi potrebami.
 

vodoravna delilna črta