Povratni obisk kitajske delegacije iz mesta Hangzhou
vodoravna delilna črta

 

Danes je dvodnevni obisk v Mariboru zaključila delegacija iz kitajskega mesta Hangzhou. Kitajska delegacija se je tako odzvala na pretekle poslovne obiske delegacije Mestne občine Maribor na Kitajskem.
 
Delegacijo iz mesta Hangzhou so sestavljali vodja občinskega Urada za šport, namestnik direktorja Urada za javno varnost, pomočnik vodje vlade okrožja Xiaoshan in namestnica generalnega direktorja skupine za turizem in trgovino mesta Hangzhou. Zainteresirani so za sodelovanje na področju športa in turizma, kot gostje so si v spremstvu občinske delegacije ogledali evropsko prvenstvo v streljanju, nogometni stadion Ljudski vrt, nogometna igrišča pod Pohorjem in nekatere turistične znamenitosti, denimo znamenito mariborsko vinsko klet Vinag in Hišo Stare trte.
 
Med dvodnevnim obiskom sta delegaciji oblikovali stališča, da bosta mesti Maribor in Hangzhou začeli sodelovanje na športnem področju in sicer nogometom in plavanjem. V mestu Hangzhou je namreč veliko pomanjkanje nogometnih trenerjev in izkušenih igralcev, zato si na tem področju želijo sodelovanja. Sodelovanje bo potekalo kot gostovanje naših trenerjev v Hangzhou in organiziranih nogometnih poletnih šol za kitajske mladostnike v Mariboru.
Na področju plavanja je mesto Hangzhou na samem svetovnem vrhu, njihovi športni plavalci imajo več olimpijskih medalj. Tako so iz urada za šport Hanghzouja ponudili gostovanje svojih plavalnih trenerjev v Mariboru. Sodelovanje bo po današnjih dogovorih steklo v letu 2016.


vodoravna delilna črta