Župan obiskal Letalski center Maribor
vodoravna delilna črta

Župan dr. Andrej Fištravec je danes obiskal Letalski center Maribor, kjer so mu predstavili kako njihovi piloti izvajajo zaščito pred točo. Letos junija je Letalski center Maribor dobil pogodbo za izvajanje zaščite proti toči, iz proračuna pa jim 5.700 EUR namenja tudi Mestna občina Maribor.
Letalski center Maribor že vrsto let izvaja projekt obrambe proti toči na področju severovzhodne Slovenije, med drugim tudi v Mestni občini Maribor. MO Maribor jim tudi namenja sredstva iz proračuna, zato se je župan dr. Andrej Fištravec danes sestal s predstavniki Letalskega centra, ki so mu tudi predstavili način spremljanja vremena in posredovanja v primeru ogroženosti s točo. Obrambo proti toči je Letalski center Maribor začel že pred več kot 35 leti in je do danes edini, ki takšno obrambo izvaja v Sloveniji.
 
S samo enim letalom opremljenim za izvajanje zaščite proti toči so od 9. junija letošnjega leta in do 25. julija, ko so posredovali nazadnje, izvedli že 16 akcij, ker so letošnje vremenske razmere bolj resne kot denimo v lanskem letu, in so v teh akcijah skupaj leteli 10 ur in pol.
 


vodoravna delilna črta