Delovno srečanje s katarsko kuharsko zvezdo
vodoravna delilna črta

 

Župan Mestne občine Maribor dr. Andrej Fištravec, direktorica Zavoda za turizem Maribor – Pohorje Janja Viher in predstavnik agencije Apriori Group Danijel Koletić so se srečali z družino Al Hammadi, ki se trenutno mudi na poslovnem potovanju na Hrvaškem. Delovni sestanek z Aisho Al Tamimi in njenim sinom Mohammedom Al Hamimdijem je potekal v Vili Zelenjak v Kumrovcu. 
Aisha Al Tamimi je izdala šest kuharskih priročnikov, od leta 2006 ima v Katarju svoj kuharski show, za sebo
j pa več kot 200 oddaj. Postala je simbol, ki postavlja kuharske standarde halal. Njena želja je, da na vseh kontinentih predstavi katarsko kulinariko in v veliko veselje nam bo, če bo izvedla eno izmed kuharskih izobraževanj tudi v Mariboru. Halal certificiranje je zelo pomembno za privabljanje arabskih gostov, s čimer težimo k dvigu konkurenčnosti mariborske destinacije. 
Namen sestanka je bil izpolnjen z obojestransko izkazanim interesom poslovnega sodelovanja v prihodnje. Aisha Al Tamimi je bila povabljena v Maribor, kjer bi v organizaciji Zavoda za turizem Maribor – Pohorje, potencialnimi partnerji iz gostinskega in hotelirskega sektorja, izobraževalnimi institucijami in podporo Mestne občine Maribor izvedli unikatno kuharsko izobraževanje na temo značilnosti in priprave tipične arabske hrane in povezave ter sinergije s slovensko tradicionalno kulinariko. 
Prav tako se naj bi ob delovnem obisku delegacije Mestne občine Maribor v Dohi pripravili slovenski večer s tipično kulinariko naše destinacije. Ob tem dogodku želimo partnerjem iz Dohe ponuditi tudi integralne turistične produkte s področja zelenega turizma.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


vodoravna delilna črta