Evropsko prvenstvo v streljanju 2015
vodoravna delilna črta

 

Župan Mestne občine Maribor dr. Andrej Fištravec je danes sestankoval s predsednikom Strelske zveze Slovenije Janezom Slaparjem.
 
»Prvič bo na strelišču Gaj v Pragerskem potekalo eno najodmevnejših prvenstev v streljanju, Evropsko prvenstvo 2015, ki ga organizira Strelska zveza Slovenije. Prvenstvo bo potekalo v okviru Evropske strelske konfederacije in bo prvo tovrstno tekmovanje na slovenskih tleh. Slovensko ekipo bodo med drugimi atleti zastopale tudi naše največje zvezde, kot je zlati olimpijec Rajmond Debevc, udeležen na Olimpijskih igrah v Londonu, tekmovanje pa je pomembno tudi zato, ker bodo podeljene kvote za Olimpijske igre 2016 v Rio de Janeiro. Mestna občina Maribor zmeraj z veseljem podpre takšne prireditve, ki Maribor oz širšo okolico postavljajo na športni zemljevid Evrope,« je dejal župan.
 
Predsednik zveze je povedal, da bo evropsko prvenstvo v streljanju potekalo od 18. julija do 1. avgusta na strelišču Gaj in na vojaškem strelišču v Apačah. In še: »Na dogodku bodo nastopili najboljši evropski strelci in strelke z orožjem malega in velikega kalibra na 25, 50 in 300 metrov ter puško šibrenico.
Iz 46 držav Evrope bo nastopilo več kot 1000 strelcev, ki jih bo spremljalo preko 400 trenerjev in ostalih članov posameznih ekip. Slovesno odprtje evropskega prvenstva bo 19. julija na Trgu svobode v Mariboru ob 19. uri. Velikega pomena za organizatorje letošnjega prvenstva je poleg vključevanja Slovenske vojske, tudi vključevanje in pomoč Mestne občine Maribor. Župan dr. Andrej Fištravec bo tekmovalcem in obiskovalcem spregovoril na samem odprtju prvenstva.«
 
Več fotografij najdete v Fotogaleriji.
 
 
 
 

 


vodoravna delilna črta