Župan Maribora se je v Londonu sestal s Cormacom Smithom
vodoravna delilna črta

 

Župan Mestne občine Maribor dr. Andrej Fištravec se je danes zjutraj, v okviru obiska Londona, sestal s Cormacom Smithom, predsednikom organizacije, ki zastopa predstavnike za stike z javnostmi v občinah in drugih javnih službah lokalne vlade. Kot je ob tem izpostavil gospod Smith, jim je v veliko veselje, da ima Westminstrski mestni svet priložnost sodelovati z Mestno občino Maribor. »V preteklih letih je naš mestni svet, ki se nahaja v osrčju kozmopolitanskega Londona, razvil sloves mestne uprave svetovnega razreda. V središču našega uspeha, ki smo ga dosegli v zadnjih letih, se skriva sposobnost, da učinkovito vodimo in sodelujemo s široko in raznoliko skupino zainteresiranih strani. Te skupine vključujejo več kot 240.000 prebivalcev in na deset tisoče podjetij, ki so dejavne predvsem na področju prodaje, v prostočasnih aktivnosti ter ustvarjalni industriji,« je povedal Cormac Smith.
 
Ob tem sodelujejo tudi z vrsto drugih partnerjev iz javnega sektorja, med katerimi sta najpomembnejša vlada Združenega kraljestva in župan mesta London kot tudi prostovoljni sektor. Obvladovanje te kompleksne mreže partnerjev predstavlja ključni dejavnik, s katerim Westminster zagotavlja najboljše rešitve za lokalno prebivalstvo, ki so jasno določene v programu z naslovom »Boljše mesto, boljša življenja« (Better City, Better Lives programme).
 
Izzivi, s katerimi se sooča njihov mestni svet, pa segajo še veliko dlje. Ker se nahajajo v osrčju kozmopolitanskega Londona, vsako leto privabijo več kot 55 milijonov obiskovalcev, njihova lokalna podjetja pa zaposlujejo 600.000 delavcev (vsak 40. v celotni angleški delovni sili). »Zato učinkovito upravljanje našega mesta ni pomembno le za ljudi, ki tukaj živijo, ampak tudi za uspeh gospodarstva Združenega kraljestva na sploh. S pomočjo našega svetovalnega podjetja Westco Westminstrski mestni svet že 12 let lokalnim vladam in drugim organizacijam javnega sektorja po vsem Združenem kraljestvu pomaga, da lahko svojim prebivalcem ponudijo le najboljše,« je dodal Cormac Smith.
 
Na Mestni občini Maribor smo prepričani, da bomo na podlagi skupnega sodelovanja pridobili veliko pozitivnih izkušenj. »Veselimo se sodelovanja z Mariborom in prepričani smo, da se bomo tudi mi od vas veliko naučili, tako kot smo se od drugih partnerjev, s katerimi smo sodelovali v preteklosti,« se obojestranskega sodelovanja veseli tudi Cormac Smith.
 
Več fotografij najdete v Fotogaleriji.


vodoravna delilna črta