Carmina Slovenica v Moskvi
vodoravna delilna črta

 

Carmina Slovenica se bo ta teden predstavila na največjem ruskem festivalu uprizoritvenih umetnosti Zlata maska v Moskvi. Nastopila bo v sklopu programa CONTEXT, v okviru katerega festival predstavlja raznolikosti sodobnega gledališkega ustvarjanja.
Na tem prestižnem festivalu se predstavljajo vsi žanri odrskih umetnosti: opera, drama, opereta, muzikal, sodobni ples in lutkovno gledališče. Na festivalu redno gostujejo predstave pomembnih ruskih gledaliških hiš, med drugim gledališče Bolšoj, Mariinsko gledališče, Dramsko gledališče Maly, Aleksandrinsko gledališče, ter drugi.
Festival Zlata maska je Rusko gledališko združenje zasnovalo kot nacionalno tekmovanje, kjer se vsako leto za prestižne nagrade potegujejo predstave in umetniki, ki so preteklo sezono najbolj zaznamovali ruske gledališke odre, ter kot sklop raznih drugih programov, med njimi tudi mednarodnega, kjer bo s predstavo When the Mountain Changed its Clothing 20. in 21. marca nastopilo vokalno gledališče Carmina Slovenica. V moskovskem gledališču »Delavnica P.N. Fomenka«  bo to že 28. ponovitev tega izjemno uspešnega mednarodnega projekta, ki je nastal v sodelovanju s Heinerjem Goebbelsom v produkciji Ruhrtriennala.

 


vodoravna delilna črta