Destinacija Maribor – Pohorje kot osrednja tema na avstrijskem turističnem sejmu na Dunaju
vodoravna delilna črta

 

V petek, 16. 1. 2015, je župan Mestne občine Maribor dr. Andrej Fištravec na Dunaju obiskal  turistični sejem Ferienmesse, na katerem se je turistična destinacija Maribor – Pohorje pod okriljem SPIRIT Slovenija predstavila kot osrednja tema v predstavitvenem prostoru Slovenije.
 
Sejem Ferienmesse Dunaj je v turističnem sektorju  pomemben sejem, saj se je na njem denimo v letu 2014 predstavilo okrog 700 razstavljavcev iz 70 držav, obiskalo pa ga je več kot 150 000 obiskovalcev.
 
Destinacijo Maribor – Pohorje so predstavili Zavod za turizem Maribor – Pohorje skupaj s Hišo Stare trte, predstavniki gostincev gostinske sekcije Obrtne zbornice Maribor, Termami Maribor, Združenjem malih hotelirjev, Turistično agencijo M in Lutkovnim gledališčem Maribor, ki je skrbelo za animacijo z odlomki iz predstave Časkoskop, v kateri je v prirejeni izvedbi predstavljena zgodovina Maribora.
 
Sejma Ferienmesse Dunaj se je Zavod za turizem Maribor – Pohorje udeležil skupaj z občino Izola, s katero je v septembru sklenil partnersko sodelovanje na področju turizma.


vodoravna delilna črta