Websi nagrada za visitmaribor.si
vodoravna delilna črta

Destinacijski portal visitmaribor.si je portal z najboljšo uporabniško izkušnjo
Na Websi dnevu v Ljubljani so 24. septembra podelili nagrade WEBSI Spletnim prvakom 2020 za najboljše digitalne dosežke Slovenije. Med prejemniki nagrad je tudi destinacijska spletna stran visitmaribor.si, ki je posebno nagrado prejela za najboljšo uporabniško izkušnjo. Hkrati je spletna stran zasedla drugo mesto v kategoriji turizem.    

Strokovna marketinška javnost – izmed 142 prijavljenih del je letošnje zmagovalce izbrala 108-članska žirija – je destinacijski portal visitmaribor.si prepoznala kot najboljši primer dobre prakse na področju uporabniške izkušnje: »Značilni živahni utrip, ki navdušuje obiskovalce Maribora v »offline« realnosti, je sedaj na voljo tudi »online« obiskovalcem.« 
Glavni prednosti strani sta presonalniziran prikaz vsebin, prilagojen posameznemu uporabniku, in direktna rezervacija doživetij.

Zavod za turizem Maribor v septembru 2019 lansiral novo uradno spletno mesto turistične destinacije Maribor - Pohorje visitmaribor.si kot sodoben turistični portal mesta Maribor in destinacije Maribor - Pohorje, ki ob privlačni predstavitvi ključnih turističnih produktov uporabnikom omogoča jasen in hiter dostop do informacij ter rezervacije turističnih storitev oz. doživetij. Celovita vizualna in vsebinska podoba portala je med drugim vključevala personalizacijo vsebin, izpostavitev doživetij z možnostjo neposredne rezervacije ter poenoteno predstavitev posameznih produktov, dogodkov in ponudnikov za namene enostavnejše filtracije na podlagi uporabnikovih interesov, želene kategorizacije ipd. Spletna stran omogoča izvoz in uvoz vsebin (npr. dogodkov) na druge portale, v rubriki namestitve pa imajo obiskovalci vpogled v ocene in priporočila iz TripAdvisor-ja.
V letošnjem letu je spletno mesto zabeležilo okoli 225.000 uporabnikov, kar je 85 % več kot v enakem obdobju lani.  

WEBSI Spletni prvaki izpostavljajo, predstavljajo in nagrajujejo digitalne presežke Slovenije. Dosje slovenskega digitalnega komuniciranja WEBSI Spletni prvaki predstavi vidnejše digitalne rešitve v Sloveniji ter podjetja in posameznike, ki so na tem področju razpoznavni. Projekt se zaključi z WEBSI dnevom, festivalom slovenskega digitalnega komuniciranja, kjer so tudi podeljene prestižne WEBSI nagrade.
 


vodoravna delilna črta