Naslov objekta
Teniški center Branik
Kajuhova 6 a
2000 Maribor

Zemljevid objekta
vodoravna delilna črta

Teniški center je eden izmed največjih teniških kompleksov v državi. Meri 10.842 m2. Center obsega teniško dvorano in 14 zunanjih teniških igrišč. Dvorana ima 2 igrišči. V centru so organizirane šole tenisa, rekreativni šport ter športna vadba in tekmovanja v tenisu. Teniški center obišče vsako leto 18.000 uporabnikov.

Prva teniška igrišča so zgradili v Ljudskem vrtu že leta 1901. Že leto poprej je bilo ustanovljeno slovensko športno društvo, kot je razvidno iz arhivov deželne vlade v Gradcu. Naše prvo igrišče je nastajalo v Reiserjevi ulici, nekje med Cankarjevo in Maistrovo ulico.
Sedaj imamo na našem klubu 12 zunanjih irgišč z peščeno podlago ter dve igrišči v teniški dvorani - podlaga tepih.
V zimski sezoni, ki traja od oktobra do aprila pa na štirih igriščih postavimo še dva tenika balona in tako lahko omogočimo nemoten potek dela tudi v zimski sezoni.
na klubu prirejamo nekaj tradicionalnih prireditev: v mesecu maju oz. aprilu  prvenstvo dvojic kot otvoritveni klubski turnir, nato tradicionalni Pokal Večer za deklice in dečke do 12 let, lsedi majski Bergantov memorial, ki smo ga letos izpeljali že 50.! Zavarovalnica Maribor open je junijski projekt in sicer moški profesionalni turnir z nagradnim skladom 10.00 USD, na katerem se vedno veselimo zmag domačih tekmovalcev, kar nam je še v posebno čast. Sezono poletnih turnirjev pa zaključujemo z Bergantovim memorialom do 12 let v avgustu ter tradicionalnim klubskim dogodkom Dnevom TK Branik. V zimski sezoni pa priredimo nekaj odprtih prvenstev.
Veliko imamo tudi rekreativnih oz. veteranskih srečanj, kar še bolj popestri naše klubsko dogajanje.
Prijazno vabljeni v naš teniški park!


vodoravna delilna črta
vodoravna delilna črta