Občina Maribor
Poziv mestnih svetnikov k družbeno odgovornemu poročanju medijev


Mestni svetniki Mestne občine Maribor so na današnjem sestanku z vodstvom Mestne občine Maribor spregovorili tudi o številnih pritiskih, s katerimi se soočajo zaradi nerazpustitve mestnega sveta in o obiskih protestnikov oz. »udarnih skupin« na domovih svetnikov. Zaradi resne ogroženosti vseh prizadetih, vključno z njihovimi družinskimi člani, so v petek, 11. januarja 2013, naslovili odprto pismo na ministra za notranje zadeve, ministra za pravosodje in javno upravo, informacijsko pooblaščenko in varuhinjo človekovih pravic z vprašanjem ali je v Republiki Sloveniji tovrstno nasilno ravnanje in pozivanje k takšnemu ravnanju dopustno in dovoljeno.
 
Ob tem so mestni svetniki izrazili razočaranje nam dosedanjim medijskim poročanjem in pozvali medije k odgovornemu in objektivnemu poročanju. Ob tem, ko mestni svetniki zagovarjajo medijsko neodvisnost in nepristranskost ter svobodo govora, so razočarani nad medijsko podporo pri tovrstnih pohodih »udarnih skupin«. Skupinsko povzročanje nasilja, strahu in nereda pred domovi fizičnih oseb je namreč tematika, ki bi jo bilo v družbeno odgovornem mediju potrebno izpostaviti kot nedopustno in javno obsoditi tovrstne pritiske.
 
Mestni svetniki Mestne občine Maribor pozivajo vse predstavnike medijev, da pri vsakodnevni pripravi poročil delujejo družbeno tvorno in odgovorno, saj njihove odločitve vplivajo na mnenje javnosti in posledično tudi njihova ravnanja.


Priloge
 Odprto pismo mestnih svetnikov MOM (11.1.2013)
Mestna občina Maribor • Ulica heroja Staneta 1 • mestna.obcina@maribor.si • tel.: 02/22 01 000
Pravno obvestiloVarstvo osebnih podatkov
rss
Facebook MOM